5853fi.jpg

Single mama & de dating job

18/11/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Bijna 40, gescheiden en drie kleine kinderen. Ondertussen gelukkig gescheiden. Dat duurde even, maar ik ben erdoor geraakt. Dan is de volgende stap: daten.  We gaan niet single blijven, toch? Of alvast niet seksloos. Maar hoe ging dat daten nu weer? Het is immers al meer dan 17 jaar geleden...

Romance in the cloud

De tijden zijn veranderd. Het is nu online daten. Of je kan natuurlijk de ware plots tegen het lijf lopen, maar die kans is beperkt. Trek daar de kans af dat die ware getrouwd is of dat je stel joelende koters hem snel van richting doen veranderen, en dan wordt dat nul. Dus we doen gewoon mee en zoeken het in the cloud. 

Ik begon met Tinder. Dat is een naam die zelfs verstokte getrouwden kennen. Wees gewaarschuwd: starten met Tinder doe je niet maar half. Dat gaat ineens hard. Beetje opwarmen met profiel aanmaken en swipen. En voor je het weet zit je op topspeed  met matchen, chatten, afspreken, oordelen, afwijzen of afgewezen worden. Best overweldigend.

Het is wat het is

Blauw ergerde ik me aan de Standaard podcast "Het Verhaal" over Tinder. Een digitale coup de foudre met een happy end: een lang en gelukkig getrouwd leven en twee bloedjes van Tinderkindjes. Ik wind me tegenwoordig op over elke publiek gemaakte tinderervaring. Luidop hoor je enkel sprookjesverhalen. In de krochten van de online fora, is het dan weer uitsluitend kommer en kwel. Hij wou enkel seks! Hij was getrouwd! Daar werd zelfs iemand gedrogeerd en verkracht...

Het is hoe het vandaag de dag is, en zo erg verschilt het niet van vroeger. Misschien wat oppervlakkiger (ik heb al iemand afgewezen omdat hij zijn kinderen de lelijkste namen had gegeven). Anderzijds hoef je geen drie keer wablieft te bulderen in een zweterig dancing om een idiote openingszin te verstaan. 

Het is soms leuk en al even vaak frustrerend. Maar bovenal is het een extra job! Swipen tijdens de middagpauzes op het werk, tussen de pampers door antwoorden op een chat, doodvermoeid van je dag toch op date gaan,….  En daar stopt het niet. We zien er immers niet meer uit zoals twintig jaar geleden. Dus weer dagelijks scheren (je weet maar nooit!),  buikspieroefeningen (twee zwangerschappen wegkrijgen!), nieuwe anti-rimpelcrème kopen (de vorige werkte niet!), een nachtelijk bezoek aan Zalando (mijn jas is versleten!).

Waar zijn die anderen?

En je hart eens luchten zit er niet in. Begin er niet over tegen getrouwde vrienden! Wat begreep ik er ook zelf van in dat rustig kabbelend beekje van het huwelijk. Maar ook met andere singles is het moeilijk. Er wordt enkel in het diepste geheim over gesproken. 

Ik schrijf het ondertussen van me af in mijn blog. Gelukkig krijg ik daardoor al eens een wederervaring te horen. 

Het was een mooie dag toen ik een andere blog van een veertigjarige mama vond die de dating job erbij had genomen. Het verhaal was zo herkenbaar. Ik schreef haar, en kreeg geen antwoord. Dat stemde me hoopvol. Die zit vast terug in een stevige relatie. In dat kabbelende beekje, waarbij je denkt dat het nooit anders zal zijn en dat daten een woord is dat stilletjes uit je geheugen verdwijnt.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes