7773fi.jpg

Sinterklaas en eindejaar: de leukste cadeautjes voor baby’s en peuters

24/11/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Sinterklaas is weer in ons land en binnenkort komt ook de kerstperiode er alweer aan. Dat betekent: cadeautjes, cadeautjes en nog meer cadeautjes. Maar wat geef je aan de allerkleinsten? Waar maak je een baby of peuter blij mee? We zetten een paar leuke ideeën op een rijtje voor kleintjes vanaf 12 maanden!

1. Doen alsof

Kleintjes kunnen helemaal opgaan in hun fantasiewereld en de leukste avonturen verzinnen. De ene keer leven ze zich uit als chef-kok, de andere keer zijn ze mini-dokter of winkelier. Speelgoed waarbij ze gestimuleerd worden in hun rollenspel is daarom een goed idee. Denk maar aan een keukentje, een dokterstas of een pop.

Dreambaby

Dreambaby

2. Open en dicht, op en onder, in en uit

Peutertjes willen nieuwe dingen uitproberen, speelgoed manipuleren en op ontdekking gaan in hun omgeving. Open en dicht, op en onder, in en uit: als het maar interactief is! Kralenframes, vormsorteerders, puzzels: je kindje kan er geen genoeg van krijgen.

3. Stapperdestap

Sommige kindjes lopen al als ze een jaar zijn, andere kindjes ontdekken de wereld liever al kruipend. Een loopfiets, trekdieren of duwwagentjes motiveren je kindje om zijn eerste stapjes te zetten. Bovendien helpen ze de beenspieren te versterken en stimuleren ze de coördinatie. Stappen maar!

Dreambaby

Dreambaby

4. Boekjes lezen

Verhaaltjes voorlezen of samen een boekje lezen: zeker doen! Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van je kindje. Op die manier leert je kleine schat niet alleen veel bij, zijn woordenschat breidt ook snel uit. Boekjes over wilde beestjes, boekjes rond kleuren of boekjes met flapjes: plezier gegarandeerd!

Nog meer inspiratie? Bij Dreambaby vind je een uitgebreid assortiment aan speelgoed voor baby's en peuters, voor elk wat wils! Meer info vind je hier

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Dreambaby. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes