7595fi.jpg

Sms-campagne Red Boven de Wolken

31/08/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Wie kent Boven de Wolken niet? Deze hartverwarmende vzw biedt heel wat ouders steun en troost bij het verlies van hun baby. Hun doel: elke ouder van een sterrenkindje in België de mogelijkheid bieden om kosteloos een fotoreportage te laten maken van zijn/haar sterrenkindje. Helaas zorgde corona financieel voor een enorme tegenslag, waardoor de vzw misschien het einde van het jaar niet haalt. Daarom wordt nu een grootschalige campagne gelanceerd om Boven de Wolken te redden.

Boven de Wolken werd opgericht in 2016 en kende sindsdien een exponentiële groei. De vzw maakte ondertussen al van meer dan 3.300 overleden baby’s een portret en maakte zo het verschil voor duizenden ouders, broers, zusjes, grootouders, … op één van de moeilijkste momenten in hun leven. Dat doen ze niet alleen door het maken van beelden, maar ook door deze gezinnen mee te begeleiden op een moment waarin hun wereld stilstaat. Een harde, maar warme realiteit.

Bij de start van het nieuwe seizoen van de één-reeks ‘Thuis’ komt de werking van Boven de Wolken ook aan bod. Hét moment om een reddingsactie op poten te zetten, want een vzw als Boven de Wolken heeft geld nodig en dat is er momenteel niet.

Anneleen Fransen, oprichtster van de vzw: ‘Het is logisch dat elke ouder recht heeft op een mooie laatste herinnering. Daarom is onze werking volledig gratis. Momenteel kunnen wij jaarlijks een duizendtal families helpen door een gratis fotosessie aan te bieden. Die sessies zijn echter niet gratis voor onze vzw. Dankzij de steun van acties zoals ‘De Warmste Week’ konden we in het verleden op snelle tijd groeien en kregen we heel wat naamsbekendheid. Maar door het wegvallen van deze grote media-aandacht en bijhorende fondsen zien we het voorbestaan van onze vzw in het gedrang komen. Daarom zetten we nu de campagne ‘Red Boven de Wolken’ op poten. Met deze sms- en crowndfunding campagne hopen we minstens €500.000 op te halen.’

Bij Mama Baas helpen we graag mee om deze actie in de kijker te zetten, want een initiatief als Boven de Wolken is broodnodig. De sms-actie loopt nog tot eind september. Je kan zelf heel eenvoudig een steentje bijdragen aan het voortbestaan van Boven de Wolken: sms “BDW” naar 4330 (€1 / sms).

Wil je graag meer schenken of zelf een actie opzetten? Dan kan je hier terecht.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes