Speel, kook en knutsel met je peuter

  • door Mamabaas

Uit de verhalen en foto’s van de crèche blijkt het duidelijk: je kleintje van nog geen 2 jaar heeft behoorlijk wat creatief talent in huis. Staycation is het thema van 2020, dus ook hét moment om thuis aan de slag te gaan. Ontdek leuke tips voor speelplezier met je peuter.

Maar … kan je zelf amper een herkenbare kat tekenen? Beperkt je spelletjescreativiteit zich tot memory of domino? Niet echt een idee om je kleine spruit te betrekken bij het keukengebeuren?

Speelopdrachtjes op peutermaat

No worries, mama en creatieveling Katrien Van De Steene heeft tal van fijne ideetjes voor spelletjes en activiteiten waaraan jullie samen plezier beleven. Ze creëerde 2 makkelijke boekjes met knutsel-, kook- en speelopdrachtjes voor kindjes van 1 tot 2 jaar, en voor grotere peuters (en kleuters) van 2 tot 3 jaar. En wees maar zeker dat het bijhorende stickervel op heel wat enthousiasme zal worden onthaald.  

Om je op weg te helpen, delen we alvast 2 opdrachtjes per leeftijd uit uit deze topboekjes. Gewoon even downloaden en samen genieten maar!

Speelplezier van 1 tot 2 jaar

1.    Red het speelgoed

Oei, het speelgoed zit gevangen! Aan je peuter om alle speeltjes weer te bevrijden en blij te maken door er dan mee te spelen.

2.    Keukenpuzzel

Leg alle keuken voorwerpen op de juiste plek. Ideaal om rommelende kindjes in de keukenschuiven te voorkomen.

Speelplezier voor de allerkleinsten (van 1 tot 2 jaar), Katrien Van De Steene, Mama Baas, €9,99.

spel red het speelgoed
spel keukenpuzzel

Speelplezier van 2 tot 3 jaar

1.    Kleurenspel

Rood, geel, blauw … dit spelletjes is perfect om je kindje de kleuren te leren kennen.

2.    Wol stempelen

Stempelen: het is een gegarandeerde hit bij elke kleuter. Je hoeft zelf niet naar de winkel te hollen voor een setje. Je maakt het op een eenvoudige manier zelf.

Speelplezier voor de allerkleinsten (van 2 tot 3 jaar), Katrien Van De Steene, Mama Baas, €9,99.

kleurenspel
wol stempelen