5010fi.jpg

Stap jij mee op voor meer geboorteverlof voor papa’s en meemoeders?

16/11/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Hart Boven Hard en de Vrouwenraad slaan de handen in elkaar. Samen ijveren ze voor meer geboorteverlof voor papa’s en meemoeders. Ze vragen 20 dagen, en dat voor werknemers én zelfstandigen, en zonder inkomensverlies. Ben jij ook voorstander van een uitbreiding van het geboorteverlof, dan kan je nu zondag mee opstappen tijdens de actie in Brussel.

Kindvriendelijke optocht

Zondag 19 november organiseren Hart boven Hard en de Vrouwenraad een kindvriendelijke optocht met veel toeters, bellen én kinderwagens. Die datum is niet toevallig gekozen, want het is dan internationale mannendag. Vanaf 15u vertrekt de optocht aan het Centraal Station in Brussel. Op het programma: een wandeling van een halfuur, muziek, hapjes, kleurrijke bordjes, krijttekeningen op straat en vooral een duidelijk boodschap aan de minister van Sociale Zaken Maggie De Block en de minister van Werk Kris Peeters.

Huidige regeling is niet bepaald gul

Als werknemer heb je momenteel recht op amper tien dagen geboorteverlof, en enkel de eerste drie dagen wordt je loon gewoon verder betaald. De zeven volgende dagen krijg je een uitkering van het ziekenfonds; zelfstandigen krijgen zelfs helemaal niets. Niet echt een gulle regeling, en het is dan ook niet verwonderlijk dat we onder het Europese gemiddelde van 12,5 dagen scoren. Tijd voor een betere regeling! Want meer betrokkenheid van de papa of de meemoeder heeft alleen maar positieve effecten: sneller een betere band met de baby, een beter genderevenwicht binnen het gezin én meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt.

Actie in Brussel + petitie

Hart boven Hard en de Vrouwenraad vragen daarom 20 dagen geboorteverlof, zonder inkomensverlies, en voor zowel werknemers als zelfstandigen.
Wil je mee ijveren voor deze uitbreiding? Laat dan zondag je stem horen in Brussel, of teken deze petitie.

Flyer

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes