7583fi.jpg

Terug naar school: 7 tips waarmee je kind het nooit te warm of te koud heeft

20/08/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

De klas wenkt stilaan. Tijd om al wat na te denken over die nakende schooltijd. De outfit van je kinderen bijvoorbeeld. Dankjewel Belgisch kwakkelweer om het net iets moeilijker te maken om je kroost goed aan te kleden. Laat staan dat door corona de ramen waarschijnlijk vaker zullen openstaan. Dus: tips om je kids goed aan te kleden, niet te warm, niet te koud.

Hebben je kinderen een stevige groeispurt ingezet tijdens de zomervakantie? Of wil je ze verrassen met een leuke, nieuwe outfit voor die eerste schooldag? Dan is het mooi meegenomen als je ook wat praktisch kan shoppen.

Kinderen met thermische kleding van UNIQLO

7 warm-genoeg-gekleed-tips

1.    Thermisch onderlaagje

Schrijf maar op: een thermisch onderlaagje is tijdens de speeltijden (of in dat koude klaslokaal) geen overdreven luxe. Een aanrader zijn de shirts en leggings van UNIQLO. Dankzij de Heattech-technologie houdt deze kledij de lichaamswarmte goed vast. Duid aan in je agenda: vanaf 30 augustus kan je de nieuwe collectie ontdekken in de winkels.

Zo’n thermisch onderlaagje is een slim alternatief voor een paar extra kledinglagen – want kleden in laagjes is een zeer goede manier om je kinderen warm te houden. Een Heattech onderlaag met een pull erover, en hop, klaar om te vertrekken. En zo is die wasmand toch nét iets minder snel gevuld.

Kinderen spelen

2.    Makkelijke outfit

Let altijd goed op dat je geen te strakke kleding kiest. Dat zit en speelt niet zo lekker. Ga voor makkelijke kleren, zeker voor kleuters. Dat wil zeggen: kledij die ze zelf aan en uit krijgen. De juf van instappersklas heeft sowieso de handen vol, dus als je ervoor kan zorgen dat ze wat minder pulls over hoofdjes moet helpen trekken … zal ze je zeker dankbaar zijn ;-). 

Hoodies of truien met een rits, laat maar komen! Trouwens ook een eenvoudig uit te spelen laagje, dat lekker zacht is en goed stretcht. Perfect voor de meer actieve rakkertjes. Even in de regen gelopen? Geen nood, dankzij de sneldrogende DRY-technologie blijft je kind niet te lang nat rondlopen. Leuk te combineren trouwens voor een sportieve outfit met een trainingsbroek. En superhandig detail: er staat een naamlabel binnenin.

Kinderen met een fleece jas

3.    De juiste jas

Jas of geen jas? Het dilemma op het einde van de zomer. Geef er toch maar eentje mee. Idealiter ga je voor een jas die niet te seizoensgebonden is en aangenaam om dragen is bij zowel wat warmer als iets kouder weer. 

Onze favojas voor de komende maanden? Deze parka van UNIQLO. Prijstoppertje om te beginnen. Waterdicht – ook voor die eerste sneeuwvlokken, je weet nooit hoe vroeg die naar beneden dwarrelen – afneembare kap (die is voor sommigen niet cool genoeg, tot het pijpenstelen regent) en supermakkelijk te wassen in de machine. 

Fan van zachte stofjes? Lekker fluffy? Op een droge, maar iets killer gestarte dag is een gezellige fleecejas ook altijd een idee. Altijd leuk gecombineerd met een jeans ook. 

4.    Warme voeten, warme handen

Je kan er vanop aan dat een kind altijd net wél door die ene plas loopt. En natte voeten zijn niet alleen onaangenaam, ze zorgen er ook voor dat je sneller koud krijgt. Een extra paar sokken in de boekentas stoppen is geen overbodige luxe. 

Kinderhandjes koelen heel snel af. Net voor de herfst kan het ‘s ochtends best fris zijn en dan kunnen lichte handschoenen soelaas brengen. Veel plaats nemen ze niet in als je kind ze moet wegstoppen. Gewoon in de jaszak (het liefst met een rits om verlies tegen te gaan) of aan een koordje door de mouwen bij kleuters.

5.    Het zit ‘m in het hoofd

Warm of koud, dat kleine hoofd moet nog lang dienen, dus je beschermt het maar beter. Bij zonnig weer kan je een petje meegeven. Is het wat frisser, dan is een lichte muts misschien al nodig – via je hoofd verlies je heel snel warmte. 

kinderen spelen aan de rekstok

6.    Sportdag in het vooruitzicht

Zo aan het begin van het schooljaar staan er al eens sportdagen op het programma, aangezien het weer dan normaal nog wat meezit. Stop je kind in een comfortabele sportoutfit. Eentje die goed meegeeft met al die avontuurlijk toeren die op het programma staan.

7.    Wat reserve kan nooit kwaad … 

Niks te maken met koud of warm, maar een kleuter is altijd wel gediend met een extra onderbroekje. Een ongelukje kan altijd gebeuren. 

 

Waarom wij fan zijn van Uniqlo? Ga het ontdekken in een van de UNIQLO-winkels: 

  • Antwerpen Meir 67-69
  • Wijnegem Shopping Center
  • Brussel Muntplein
  • Brussel Elsensesteenweg 4
  • UNIQLO.com

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner UNIQLO. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes