7778fi.jpg

Terug naar school na de quarantaine...

25/11/2021

Een quarantaine van 10 dagen... Het heeft een grotere impact op onze kinderen dan we soms denken. Mama Sofie vertelt wat het met haar 10-jarige zoon deed. 

Na de quarantaine

Hij is naar school vertrokken, na een coronabesmetting en 10 dagen quarantaine. Uiteindelijk viel die quarantaine wel mee, want hij kon online les volgen. Maar hij maakt zich zorgen over de toekomst. 

Eerst en vooral een dikke dankjewel aan de juf en meester voor de extra inspanningen: links doorsturen, toetsen in de bus komen steken, het vraagt toch allemaal extra energie. En wij halen dan wel opgelucht adem omdat onze moeilijke periode achter de rug is, maar voor jullie zijn er intussen nieuwe quarantainegevallen, en blijft de extra druk hoog. Respect! 

En wat onze 10-jarige betreft: hij is uiteraard blij dat hij weer naar zijn vriendjes en vriendinnetjes kan, maar het was toch niet van harte. Na wat getrek en gesleur kwam het eruit: hij is bang dat hij weer ziek gaat worden, en hij is bezorgd dat als er nog meer besmettingen zijn in de klas, heel de klas in quarantaine moet. Niet ondenkbaar, want dat moet vanaf 4 besmettingen, en we zitten al aan 2…

Ik zie het al gebeuren: quarantaine in de lagere school, terwijl onze tieners moeten blokken voor de examens en wij moeten thuiswerken. Ik voel een lichte hyperventilatie opkomen: adem in, adem uit. 

Zover zijn we nog niet… Gewoon blijven ademen. Daar draait deze hele coronacrisis rond, toch? 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes