6961fi.jpg

Tips om toch iets speciaals te maken van dat communiefeest in beperkte kring

16/09/2020

Zoals veel mama’s en papa’s ben ik volop bezig met de organisatie van een uitgesteld communiefeest.  Helaas wordt het een feestje in onze beperkte bubbel (enkel ons gezin en de oma’s en opa’s), maar ik heb wat tips om er toch een speciaal feestje van te maken!

  1. Laat de communicant zelf kiezen wat er gegeten wordt. Nu het feest in beperkte groep doorgaat moet je je minder zorgen maken over de capaciteit van je oven of oplopende traiteurskosten, dus er zijn een pak meer opties.
  2. Laat de nonkels, tantes, neefjes, nichtjes, (over)grootouders die er niet bij kunnen zijn op voorhand een videoboodschap inspreken. Die compilatie kan je dan tonen aan het feestvarken, zo heeft die het gevoel dat iedereen aan hem/haar denkt.
  3. Zorg bij +12 communicanten voor een mondmasker die past bij de communie-outfit, voor in de mis (’t is te zeggen: dat is het plan, ik heb nog geen passend stofje gevonden)
  4. En ja, die bedankkaartjes komen er wel, maar we kunnen ze niet zoals gewoonlijk op de dag zelf aan iedereen uitdelen. Stuur ze op met de post, en laat de communicant op elk kaartje een persoonlijke boodschap schrijven (met wat hulp van mama, want inspiratie vinden kan soms moeilijk zijn).
  5. Er mag niet gezongen worden in de mis? Niet getreurd, wij bereiden iets voor om thuis te zingen (ik vind dat zelf een goed idee, maar de andere kids liepen gillend weg toen ik het voorstelde. Hoe zou dat nu komen…)

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes