7393fi.jpg

Tips voor wanneer je baby tandjes krijgt

8/09/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Tandjes krijgen, daar heb je wel eens van gehoord natuurlijk. Maar tot je baby daadwerkelijk deze shitshow moet doorstaan, heb je eigenlijk geen idee hoe gruwelijk dat is.

Kleine, scherpe klootzakjes

Ik dacht altijd dat er al een soort voorgemaakte gaten zaten op de plek waar die kleine tandjes doorheen moeten komen, maar dat is onzin. Die kleine, scherpe klootzakjes moeten door het prachtige rozige, egale tandvlees van je kind breken, en dat kan gepaard gaan met pijn, bloed, zwellingen, diarree, rode wangen, koorts én slapeloze nachten. Heb je kind tijdens deze helletocht extra lief en denk af en toe eens terug aan de keer dat je verstandskies getrokken werd of er een stuk van je voortand af was omdat je wilde laten zien hoe goed je een wheelie kon. Denk daarbij de verdoving weg.

Onthoud dat de tanden in fases komen. Reken je dus niet te snel rijk nadat het eerste tandendrama voorbij is. Eens in de zoveel maanden begint het hele liedje weer van voren af aan.

Tips

  1. Volgens bepaalde stromingen helpt barnsteen wonderbaarlijk goed tijdens dit proces. Je hebt er kettinkjes, armbandjes en brokjes van. Je kan ook een grote knots bij de baby in bed leggen, het hoeft niet per se op het lijf.
  2. Maak ijsjes van fruit of melk om op te knabbelen, koop een bijtring met water erin en leg die een uurtje in de koelkast (niet in de vriezer!) of geef je baby een frisse wortel om op te knagen. Er bestaan ook tandenborstels met een rubberen hoofdje met knobbels, dat vinden sommige kinderen ook heerlijk. Hou je bijter nauwlettend in het oog terwijl hij knabbelt zodat hij zich niet verslikt in een grote brok.
  3. Laat je kind tijdens het tanden krijgen elke dag een paar minuten knabbelen op een Iriswortel, een ouderwets natuurmiddel tegen tandpijn. Daarna afspoelen en droog bewaren.

met twee vingers in de neus

Meer lezen?

In dit praktische handboek voor de onverschrokken, jonge moeder deelt Nina Swaans onverbloemd haar ervaringen rond het moederschap. Ze geeft je een heleboel tips en tricks (en vertelt je ook welke adviezen je beter volledig in de wind slaat).

Snot, tepels, de vagina, wanhoop, ongevraagd advies, aambeien, ... geen onderwerp wordt geschuwd. Op een speelse en hedendaagse wijze laat Nina haar bedenkingen de revue passeren. Dit alles met een gezonde dosis relativering en een vleug je m'en foutisme.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes