4352fi.jpg

UITGETEST: Hij komt, Hij komt! En Hij brengt: de Little Tikes 3-in-1 Activity walker

22/11/2016

Het is binnenkort weer zover: Sinterklaas. Hoera, joepiejee! Ik vind dat echt geweldig. De spanning, die enthousiaste gezichtjes … De enige vraag is wel telkens: wat gaat Sinterklaas dit jaar brengen? Waar kan Hij de kids het meeste plezier mee doen? We wonen in het Aalstse dus hier is Sint Maarten ondertussen al langsgeweest. Daarom misschien al deze tip voor alle mama’s met kindjes tussen 6 maanden en pakweg 2/3 jaar: voor mijn net-1-jarige peuter heeft onze Sint een superleuk speellooprekje gekozen: de Activity Walker. En het is ondertussen al uitgebreid getest … en goedgekeurd.

meisje met Activity Walker

Ik ben 1 en ik wil … stappen. En spelen. En stappen. En spelen.

Het leuke aan de Activity Walker is dat je spruit het als looprekje kan gebruiken of als speeltafeltje: spelen, lopen en zitten.

In het middenstuk bevindt zich een bol met een gezichtje erop, die oplicht in verschillende kleuren en lichtjes projecteert, al naargelang de knopjes die je indrukt. Rond de bol kan je kindje een reeks knopjes ontdekken: drukknopjes die muziek maken (ofwel spelen ze deuntjes af ofwel gebruik je ze als pianotoetsen, dat kan je kiezen), schuifknopjes met effectjes, radartjes die fijn ratelen,... Op de poten bevinden zich ook leuke attributen om te exploreren. Er zijn meer dan 70 activiteiten, liedjes en geluiden om te ontdekken.

En nog een plus: als je kindje met het looprekje begint te lopen, schijnen de lichtjes op de grond. Dat stimuleert hen om verder te lopen. Oefening baart kunst!

Getest en ... goedgekeurd

Toen we het cadeau uit de doos tilden, was onze dochter meteen geïntrigeerd door de bol met het lachende gezichtje erop. Zoals dat een 1-jarige peuter (en zeker de onze) betaamt, ging ze meteen op de knopjes af en begon er kwistig op te duwen. Het miste z’n effect niet; nog voor de poten goed en wel bevestigd waren, had ze al ontdekt dat de knopjes deuntjes produceerden en de bol licht gaf in allerlei kleurtjes. En als er muziek speelt, gaat onze pruts aan het dansen (lees: zwaaien met haar handjes, toertjes draaien, joepen door de knietjes). Het geheel werd dus met andere woorden onthaald op enthousiasme.

Maar het was pas echt fiësta toen we de lichten uitdeden. Baby disco! De lichtjes weerkaatsten op de muren en Clara stond erbij en keek ernaar. Dat duurde een volle seconde, waarna ze begon te schateren van plezier en dansen en draaien als een volleerde disco-diva. Het moet ook gezegd: broer vond het ook geweldig - dus peuter- en kleuterproof.

* Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Little Tikes. Meer informatie over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes