2905fi.jpg

Uitgetest: zeediertjes ontdekken in Sealife Center

9/04/2018

Zoek je inspiratie voor een fijn dagje uit met de kinderen en houden ze van diertjes kijken? Dan is het Sealife Center in Blankenberge een aanrader. Ik ben onlangs met mijn twee meisjes geweest en Renée, mijn oudste, kon er geen genoeg van krijgen.

Speels leerzaam

Voor de allerkleinsten komt het misschien net te vroeg (mijn jongste heeft weinig van het spektakel gezien), maar kindjes vanaf drie jaar stappen er in geen tijd in de wereld van Nemo of de Kleine Zeemeermin. Bij het binnenkomen krijg je een pakketje met extra info over de dieren en het centrum. Je kunt ook een boekje kopen; leuk om thuis samen nog eens door te bladeren. 

De show met zeehonden en zeeleeuwen: zeker meepikken! Hun circuskunstjes hebben succes en je kinderen ontdekken op een speelse en prettige manier allerlei leerzame weetjes over de dieren. Niks schools aan.

Het Sealife Center is niet alleen een dierenpark, het is ook een plek waar aangespoelde of gewonde dieren worden opgevangen en verzorgd voor ze weer in worden uitgezet in het wild. Ook die boodschap krijgen je oogappels op een ongedwongen manier mee. 

Minpuntjes

Een nadeel aan het Center? De smalle gangetjes zijn niet echt praktisch om er met een kinderwagen door te rijden, zeker niet wanneer het over de koppen lopen is. Ook de catering is niet echt top. Je kunt er iets eten, maar gezellig is het er nu niet echt. Het is ook best lang zoeken naar een zitplekje; wat mij betreft hadden ze er iets meer zitplaatsen mogen voorzien.

Een lekker vieruurtje in de vorm van een wafel op pannenkoek vind je er ook niet. Een tip: van die pannenkoek kun je wel smullen in de Floreal aan de overkant. En nadien kunnen de kleintjes nog eens goed ravotten in een grote binnen- en buitenspeeltuin. 

Let’s talk money

De normale prijs van een toegangsticket bedraagt 18,50 euro. Dat is nogal aan hoge kant. Gelukkig kun je via de website tickets bestellen aan een goedkoper tarief. Wij kochten tijdens de vakantie zo tickets voor 10 euro per stuk. En dat is een faire prijs voor wat je krijgt.

Info:www.visitsealife.com/blankenberge.