6520fi.jpg

Uitnodigingen voor een communie of lentefeest: de vijf trends van het moment

20/02/2020

Binnen een paar maanden is het zover: dan doet mijn jongste haar communie. En dat betekent natuurlijk dat we volop bezig zijn met de voorbereidingen. De locatie ligt gelukkig al vast, tijd om aan de uitnodigingen te beginnen. Maar eh … welke kaartjes zijn tegenwoordig een beetje ‘in’? En welk type kaartje zou Hannah zelf het mooist vinden? Want dit juffrouwtje heeft haar eigen mening – en gelijk heeft ze!

Over één ding waren we het alvast meteen eens: dé outfit willen we nog als verrassing bewaren, en dus kiezen we voor een uitnodiging zonder foto’s. Dat brengt ons al een stapje dichter. Maar welke richting zouden we dan uitgaan?

Een zoektochtje op het web leerde mij dat er dit jaar vijf grote trends zijn op het vlak van uitnodigingen. Misschien kunnen er nog mama’s of papa’s inspiratie uit halen ;-).

De trends van vandaag

 1. Jungle
  Dieren en plantjes blijven het goed doen. En stiekem vind ik die kaartjes ook geweldig tof. Alleen is mijn dochter het daar niet helemaal mee eens: als echt ‘meisjes-meisje’ vindt ze dat meer iets voor jongens. Voor haar liever roze of goud all the way! Een beetje cliché misschien, maar het kind heeft uiteraard recht op haar mening ;-).

 1. Unicorns en dino’s
  Ook unicorns en dinosaurussen blijven een echte hit. Logisch ook, welk kind is er nu niet dol op? Hier twijfelde Hannah toch even: roze en unicorns, lekker girly en dus zeker een kanshebber voor haar! Het houten figuurtje op de kaart vond ze in elk geval een leuk extraatje. 

 1. Anders dan anders
  Nog iets wat ik vaak spotte: kaartjes die nét ietsje anders zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een uitnodiging die eruitziet als een iPhone? Of een uitnodiging met houten detail of badge? Origineel!

 1. Gouden details
  Een feestelijke dag verdient een gouden randje, niet? Kaartjes met goudfolie zijn bovendien heel stijlvol. Geen verrassing dus dat deze kaartjes heel populair zijn. En ook deze kaartjes waren een kanshebber voor Hannah. Want: goud! Hoera! En zélfs een gouden paperclipje erbij, wauw! 

 1. Stijlvol schattig
  Een stijlvolle tekening met schattige details, daar smelt toch iedereen voor? Hannah was in elk geval meteen in de wolken over zo’n kaartje: ze herkende zichzelf in het meisje op de schommel en was meteen overtuigd. Deze uitnodiging wordt het!
Tadaaz

Korting

Ook op zoek naar dé uitnodiging voor de communie of het lentefeest van zoon- of dochterlief? Bij Tadaaz heb je een ruime keuze, en bovendien krijg je met de kortingscode MB2XCLU nu 10% korting bij een besteding vanaf €50 op de communie- en lentefeestcollectie. Geldig t.e.m. 30/06/2020 en niet cumuleerbaar met andere acties.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes