6347fi.jpg

Vanaf wanneer geef je je kind een pop, en welke? (We mogen er twee weggeven!)

1/12/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Met Sinterklaas en Kerstmis in het vooruitzicht ben je misschien ook volop aan het nadenken over welk speelgoed je best voor je dochter of zoon in huis haalt. Misschien staat een pop wel op zijn of haar verlanglijstje. Of denk je er gewoon zelf aan om je baby/peuter/kleuter met een pop te verrassen. Maar wanneer kan je kindje hier eigenlijk écht mee spelen?

babyborn pop

Een pop voor mijn baby/peuter?

Eigenlijk kan je nooit verkeerd doen met een pop. Zelfs voor een baby is een pop een tof cadeautje. Maar als je er al vroeg mee wil beginnen, kan je best kiezen voor een ‘zachte’ pop – die ook meteen als knuffel kan fungeren. Kindjes tot twee jaar houden trouwens vaak vooral van tactiel speelgoed (met verschillende stofjes bijvoorbeeld).

Ze houden ook van dingen die lawaai maken, dus als je een pop vindt die tevens ook wat rammelt of geluiden produceert: succes verzekerd!

Ah, en nog een goeie tip, lijkt ons: ga best voor een pop die enigszins ‘wasbaar’ is. Denk: spuug en co :-).

Een leuk exemplaar is bijvoorbeeld deze Baby Born Engel – inclusief rammelaar :-).

pop in bad

Een pop voor kids vanaf 2 jaar tot ongeveer 4 jaar

Zo rond de leeftijd van 2 jaar begint je peuter volop zijn of haar fantasie te ontwikkelen. Je zal merken dat hij/zij volop jouw dagelijkse handelingen begint te imiteren. Het liefst doen ze gewoon lekker met jou mee. Winners zijn dan ook vaak: speelstofzuigers, speeltelefoons én poppen. Nu is het moment om een pop te kiezen die zo veel mogelijk op een echte baby lijkt. Waarmee ze alles wat jij met hen doet, of met een broertje/zusje, kunnen naspelen: de luier van het popje ‘verversen’, de pop in bad doen …

Poppen bestaan in verschillende ‘maten’. Vanaf 2 jaar heb je bijvoorbeeld de Baby Born soft touch Little Meisje van 36 cm.Vanaf 3 jaar kan je al kiezen voor een grotere maat. Zoals bijvoorbeeld de BABY born Soft Touch Meisje van 43cm.

 

meisje met pop Baby Born

Een pop voor kindjes van 4+

Hoe groter de wereld van je kindje wordt, en hij/zij zelf ouder wordt, hoe meer zijn/haar fantasie zich ontwikkelt. De ideale pop voor een kindje van 4 jaar of ouder heeft dan ook meer ‘functionaliteiten’. Een belangrijke is bijvoorbeeld: het haar! Poppen voor kleinere kids hebben meestal weinig of geen haar, maar van zodra de fijne motoriek van je dochter/zoon het toelaat, zal hij/zij niets liever doen dan haartjes kammen, kapsels uitproberen …

Maar even belangrijk blijft het klassieke rollenspel. Wat is er leuker dan mama of papa naspelen … of nog beter: de juf/meester!

Een aanrader in deze categorie is bijvoorbeeld de Baby Born Sister. Hannah testte deze pop voor ons uit. Haar ‘bevindingen’ :-) lees je hier.

Meer lezen?

Meer lezen over welk speelgoed past bij welke leeftijd? Onze experte Janneke vertelt er hier meer over.

WIN

Goed nieuws trouwens: we mogen twee poppen weggeven: een grote soft touch girl én een grote soft touch boy (43cm)! Vul snel onderstaand wedstrijdformulier in, en wie weet sleep jij er eentje in de wacht!

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes