8166fi.jpg

Vandaag start ons IVF-traject echt

16/05/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Vanavond gaat de eerste 'IVF-spuit' erin. Ik had echt nooit gedacht dat dit effectief zou gebeuren. We zijn ondertussen twee jaar verder. Twee jaar vol verlangen en hopen en vloeken en wenen. Na een eerste natuurlijke en (vrij) vlotte zwangerschap met een gezond kereltje van ondertussen 3,5 als resultaat, blijft een tweede zwangerschap dus al twee jaar uit.

Ik ben ondertussen binnenstebuiten gekeerd (ontelbare inwendige echo's, en we weten allemaal hoe leuk dat is :s), ik ben geopereerd aan endometriose (een lichte vorm, ik wist zelfs niet dat ik het had) en heb daar nadien een zware bekkenontsteking door gekregen als complicatie. Daarna hebben we nog twee inseminaties geprobeerd (de teller staat nu op zes in het totaal), verloren we nog een cyclus ertussen door ontbrekende communicatie van het fertiliteitscentrum en een zogezegde gevaarlijke mug in Berlijn (waar we op citytrip waren) en dan is het nu eindelijk zover.

Vanmorgen kreeg ik eindelijk een go van de fertiliteitsgynaecoloog om te starten met een eerste sessie om (hopelijk) heel veel eitjes te produceren die dan binnenkort geplukt worden. En dus mocht ik gaan shoppen in de ziekenhuisapotheek voor spuiten, tabletten ... Onze koelkast ziet er nu wat gek uit met héél véél spuiten en medicamenten tussen de charcuterie en aardbeien. Het loslaten en vergeten wordt dus effectief onmogelijk gemaakt ;-).

Ik heb het gevoel dat het nu nog maar begint, na al een slopende twee jaar, terwijl mijn man het gevoel heeft dat het eindpunt nabij is. Maar daar durf ik niet meer op hopen, dat is natuurlijk om mezelf te beschermen.

Niet dat ik na twee jaar nog fris en fruitig in het traject sta, integendeel, ik heb het allemaal zo gehad en ben ook wel heel verbaasd dat we al twee jaar verder zijn zonder resultaat. Maar dit is pas de 'real deal', naar mijn gevoel.

We zijn vooral allebei het verdriet zo beu. Ik wil me niet meer zo rot voelen en ik wil niet altijd maar bezig zijn met mijn cyclus. Ik wil ook mijn radar om binnen de twee seconden een ruimte te scannen op zwangere vrouwen, zo graag uitzetten.

Ik zit gelukkig niet al twee jaar in een hoekje te wenen, ik onderneem veel, praat er veel over met vriendinnen, reis vaak, doe yoga, probeer acupunctuur, drink wijn ... Ik prijs me ook elke dag gelukkig met onze zalige zoon, ons gezinnetje en het leven dat we leiden. Maar we slepen wel al twee jaar een wens mee die maar niet ingevuld geraakt.

Dus laat ons hopen dat mijn man gelijk heeft! We vergeten daarbij even dat ik eerst nog 10-14 dagen door spuiten en controles moet ;-).

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes