5307fi.jpg

Vrouw kolft 60 liter melk en voedt 6 baby’s na verlies zoontje tijdens de zwangerschap

10/07/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Wendy Cruz-Chan was 19 weken zwanger van haar zoontje Killian, toen er een zeldzame infectie in haar baarmoeder werd vastgesteld. Door die infectie haalde Killian het jammer genoeg niet, de baby overleed in haar buik.

Wendy Cruz-Chan

De vrouw was kapot van verdriet. Maar ze merkte ook dat haar lichaam zich nog steeds aan het voorbereiden was op de komst van een baby. Haar borsten waren gezwollen en lekten melk. Ze was vastbesloten dat het verdriet en de negatieve emoties haar niet klein zouden krijgen, en besloot om het verdriet om te buigen naar iets positiefs: ze zou haar borstvoedingsmelk doneren aan moeders met baby’s in nood.

"Ik had het gevoel dat mijn job als mama er niet op zat. Ik moest méér doen. Ik kon mijn kind niet aankleden. Ik kon hem niet knuffelen. Ik kon hem niet voeden, en ik kon hem niet zien groeien. Ik moest iets doen om mijn rol als moeder te vervullen."

De man van Cruz-Chan steunde haar in haar plan, en samen begonnen ze te kolven. De melk bewaarden ze voor mama’s en baby’s in nood.

Wendy Cruz-Chan

Cruz-Chan is zelf doula, en dus had ze connecties met lokale online groepjes nieuwe mama’s. Daar vertelde ze dat ze melk op overschot had. Veel melk.

Het was een uitputtend proces. Heel vaak zat ze te kolven in het midden van de nacht omdat haar borsten zo gezwollen stonden  - een fenomeen waar veel vrouwen door moeten als ze een baby verliezen.

Maar uiteindelijk was het dat allemaal waard, vond Cruz-Chan. Na drie maanden kolven, kon ze meer dan 60 liter melk doneren aan zes baby’s.

Wendy Cruz-Chan

“Kijken naar de gezichtjes van de baby’s die ik had geholpen, verwarmde mijn hart. Het geeft me het gevoel dat ik iets bereikt heb. Dat ik iets heb gedaan om er zeker van te zijn dat de melk voor mijn zoontje gebruikt werd met veel liefde.”

Eén van de zes baby’s haalde zelfs nog extra voordeel uit de melk. Mackenzie heeft een genetische afwijking, waardoor ze een heel tere huid heeft die vaak vol blaren staat. Door de borstvoedingsmelk kalmeerde haar spijsvertering, waardoor haar toestand erop vooruitging.

Cruz-Chan zegt dat de hele ervaring haar niet alleen een doel heeft gegeven, maar dat het haar ook heeft geholpen bij het verdriet en de rouw om het verlies van haar zoontje.  Wat een sterke vrouw!

 

Bron: Upworthy

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes