7767fi.jpg

Waarom een momcation voor elke mama een goed idee is

22/11/2021

Er even tussenuit. Geen ‘mamaaaaa’ in de vroege uurtjes. Geen vuile pampers. Geen brooddozen. Voor het geval je nog niet overtuigd bent … Hier zijn 5 redenen waarom elke mama af en toe een momcation verdient!

 1. Je man kan meer dan je denkt, als je hem de ruimte geeft.
  Misschien betrap je jezelf wel eens op dit zinnetje:
  ‘Ik zal het wel doen.’
  Snel toch de pasta koken, een verhaaltje voorlezen of in de supermarkt ‘binnenspringen’. Omdat jij gelooft dat dat nu eenmaal is wat mama’s doen. Maar... Je man kan het écht ook. Meer zelfs, door de controle uit handen te geven, krijgt hij de kans om de dingen op zijn manier te doen. Wie weet kom je tot de ontdekking dat spaghetti à la papa écht heerlijk is.
 2. Een blije mama is voor iedereen leuk.
  Een gefrustreerde, gestresseerde mama die zich wentelt in zelfmedelijden, met als motto ‘Ik moet hier ook alles zelf doen’, dat is niet goed voor de sfeer thuis. Tijdens een momcation krijg je de kans om je helemaal op te laden. Je komt terug met vernieuwde energie en dat straal je uit naar je hele gezin. When mommy’s happy, everyone’s happy.
 3. Je herontdekt jezelf.
  Ze zit er nog steeds hoor, die avontuurlijke, nieuwsgierige versie van jou. Ze is alleen even bedolven onder de Lego. Tijdens een momcation krijg jij de kans om te herontdekken wie je bent, en wat je wilt. Los van je rol als mama, zonder de Lego. Maar de persoon ‘jij’.
 4. Je gunt je hoofd wat rust tijd.
  Mama zijn is een full time job. Er is geen off knop. Ook niet op dagen dat jij oververmoeid en futloos bent. Er is altijd van alles te doen, thuis en op je werk, wat voor heel wat stress kan zorgen. Even écht los van alles en enkel aan jezelf denken creëert rust en vrijheid. Die break heb je af en toe nodig.
 5. Terug naar huis gaan is heerlijk.
  Je zal je kinderen missen. Je betrapt jezelf erop dat je door oude foto’s zit te scrollen, waardoor je beseft hoe dankbaar je bent voor alles wat je thuis hebt. Na een paar dagen opladen popel je om weer naar huis te gaan en die kleine armpjes rond je hals te voelen. Elkaar af en toe missen zorgt ervoor dat je elkaar weer waardeert. Zo ben je klaar voor de volgende ronde van het dagelijkse leven.

En jij? Ga jij wel eens op momcation?

Tag een mom friend met wie jij wel eens op momcation wilt!

 

Meer lezen kan je hier