8256fi.jpg

Waarom elke mama een paar schaamteloze zotte vriendinnen zou moeten hebben

1/06/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Je kent het wel, we hebben allemaal wel een pak vriendinnen. De ene gaat al langer mee dan de ander, met die kan je dan weer beter praten, een ander drinkt even graag (een fles) rosé en nog een ander weet de meest sappige details van je! Natuurlijk staan ze niet allemaal even dicht bij je maar toch noem ik ze graag mijn vriendinnen.

Een bende kippen in een te klein hok

Ik heb het geluk er van elke soort eentje of meer te hebben. Ik heb oude, nieuwe, serieuze, mondige, rustige en wilde vriendinnen. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat die laatste soort bijzonder talrijk is...

Zo heb ik een aantal oude schoolvriendinnen. Allemaal héél verschillende jongedamesTijdens onze schooljaren waren we kleine, gemene wezens die toevallig vriendinnen waren. Het ene moment waren we de beste vriendinnen, het andere moment stonden we te schreeuwen en hoorde één van ons er niet meer bij wegens ‘niet cool genoeg’. Een juf noemde ons ooit een bende kippen in een te klein hok :-).

Hoezo, een beetje grof?

Samen hadden we alle jongens van de klas gekust. De ene had er opvallend meer op haar palmares dan de anderen maar samen stonden we sterk. Had vriendin A een lief gedumpt, dan waren we het over eens dat niemand die nog moest hebben. Al kwam er een periode waarop er ook duchtig geruild werd. Daar werd dan even ruzie over gemaakt en toen was het terug goed. De tongkuskunsten werden geëvalueerd, de kippenborstjes van de vriendjes werden geïnspecteerd, de punten werden verdeeld. Hoezo, een beetje grof?

De klok tikte verder, vriendjes passeerden de revue, borstjes begonnen te groeien, ieder begon z’n eigen leventje en leidde haar eigen weg. Maar toch, op de kruispunten des levens (oh waw!) kwamen we elkaar toch nog eens tegen. Even zwaaien, bijpraten, beloven snel af te spreken en weer vooruit! 

Nog steeds dezelfde kippen, vijftien jaar later

Nu, zoveel jaar later, ergens op een kruispunt (oh waw!) stonden we blijkbaar samen voor de lichten en het bleef ontzettend lang op rood! Vijftien jaar na het zesde leerjaar… zijn we nog steeds dezelfde kippen.

De onderwerpen zijn wat veranderd (lees: sappiger). We praten schaamteloos over borsten, de potloodtruc, penissen, orgasmes, (uitblijvende) maandstonden, vervelende kinderen, veranderde mamalichamen, dikke billen, slordige mannen, (de hoop op) romantische avonden en meer van die meisjesdingen.

Het soort dat iedereen moet hebben

Zij zijn het soort vriendinnen die je leren sms’en, strijken, koken, kinderen entertainen en de slappe lach krijgen op één moment. Zij zijn het soort vriendinnen waarvoor je je gsm soms eens stilzet omdat het erover is, zij zijn het soort vriendinnen die iedere vrouw zou moeten hebben... Gewoon omdat het soms leuk is om terug een schaamteloze kip te zijn!

Griet De Soete

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes