8257fi.jpg

Waarom het goed is om er met z'n tweetjes even tussenuit te zijn

3/06/2022

Je kent het wel, de dagelijkse rush die al ’s morgens vroeg begint: op tijd uit bed, kinderen aankleden, ontbijten en vlug de auto in om op tijd te komen op school, crèche of werk. Een hele dag presteren om daarna terug de avondrush in te duiken: de files door spartelen, kinderen op tijd halen, eten maken, eten, hopelijk nog met de kinderen hebben om na hun bedtijd te beginnen aan de was/plas/opruimen/… Hierna val ik meestal carrément in slaap in de zetel en heb ik geen quality time gehad met mijn wederhelft. 

Voordelen

Dat was ik beu, dus tijd om actie te ondernemen! 

Mijn man en ik hebben het geluk gehad een weekje vakantie te kunnen nemen zonder kinderen. Een echte aanrader! Als je je kinderen kunt toevertrouwen aan iemand die ze heel goed kennen, dan heeft een tripje voor twee niets anders dan voordelen. Ik som de belangrijkste graag even voor je op:

  • Opstaan in alle rust. Je moet enkel maar jezelf klaarstomen voor de dag. En of dit nu om 6 uur is of om 11 uur, who cares?! Jij beslist!
  • Eten in alle rust. Een driegangen menu of zelfs een zevengangen menu. Maakt niet uit. Je hebt tijd en moet je eten niet inhaleren zodat je je kids kunt helpen/entertainen/behoeden van borden die vallen/…
  • Praten met elkaar. En niet altijd over de kids, maar over wat je dromen zijn, over je werk, over koetjes en kalfjes, over de inhoud van de ‘boekskes’, … kortom, alles is bespreekbaar én je kunt je zinnen afmaken ;). Aha!
  • De agenda ligt niet vast. We leven onder het motto ‘waar hebben we nu eens zin in?’. Hebben we zin om voetbal te kijken op café? Of liever eens een museum bezoeken? Of gewoon wat wandelen? Of dan toch eens uitgebreid shoppen voor jezelf ;) (oké, en dan toch iets meenemen voor de kids. We zijn ze niet helemaal vergeten hoor ;)). Het kan allemaal, want juist ja, het is enkel jij en je partner.
  • Je terug even 18 voelen: Weggaan tot de vroege uurtjes, cocktails drinken, je lijf laten mee zweven met de muziek, praten met onbekenden, leuke plekjes van de stad ontdekken,… the sky is the limit, jij kan alles aan! Toegegeven, de volgende dag besef je dat je niet meer 18 bent, maar dat is een luttel detail. Ahum.
  • En misschien de belangrijkste: gewoon samen zijn. Die quality time maximaal benutten.

Hoe zalig deze week ook was, zo gelukkig waren we ook om onze kids terug te zien! Maar deze ervaring heeft mij geleerd dat het ok is om er even tussen uit te gaan. Om je batterij terug op te laden. Want gelukkige ouders hebben gelukkige kinderen. Toch?