4733fi.jpg

Waarom we als ouders op elkaar moeten kunnen rekenen

6/06/2017

Volgende week is het weer zover: mijn man en ik vertrekken voor een weekje op vakantie, zonder kids. Vorig jaar hebben we dit ook gedaan en kwamen de grootouders voor 10 dagen bij ons logeren om voor de kinderen te zorgen. Dit jaar ligt het wat anders. De agenda van de grootouders laat het niet toe om een volledige week te komen, dus moest ik het over een andere boeg gooien.

De voordelen van schoolgaande kinderen

Onze oudste twee kinderen zitten in het eerste leerjaar en derde kleuterklasje. De jongste gaat nog naar de crèche. In die schoolperiode zijn er al wat verjaardagsfeestjes en play dates de revue gepasseerd, waardoor ik hun vriendjes, vriendinnetjes en hun ouders wat beter heb leren kennen. Stuk voor stuk zijn het leuke mensen die hun kinderen ook een warm hart toedragen.

Opluchting

Daarom durfde ik het aan hen in te schakelen tijdens onze week afwezigheid. Ik had zeven ouders nodig om de week te overbruggen. En met veel plezier zeiden ze alle zeven ‘ja!’ op mijn vraag of mijn kinderen eens met hen mee mochten. Ik kan niet omschrijven hoe opgelucht en gelukkig ik ben dat dit zo vlot is gegaan!

We moeten op elkaar kunnen rekenen

Het is zo belangrijk dat we als ouder op elkaar kunnen rekenen. Geraken we eens niet op tijd op school, vinden we eens geen opvang, willen we gewoon eens een playdate organiseren… Waarom niet? We hebben allemaal een druk leven en dan is het goed te weten dat er nog ouders zijn die in hetzelfde schuitje zitten, en dat je elkaar kunt helpen waar nodig.

Bedankt!

Een grote dank je wel aan alle ouders die onze kinderen opvangen gedurende ons weekje afwezigheid. De kinderen kijken er naar uit om met hun vriendjes te kunnen spelen en wij zijn gerustgesteld, want we weten: ze zijn in goede handen!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes