2930fi.jpg

Wat als de nieuwe vriendin van papa opduikt?

14/05/2015

Je staat er wel eens bij stil dat er een moment komt waarop er iemand anders in het leven van je ex-man stapt. Maar als het echt zo ver is, sta je toch even aan de grond genageld.

Je staat er weleens bij stil dat er een moment komt waarop er iemand anders in het leven van je ex-man stapt. Maar als het echt zo ver is, sta je toch even aan de grond genageld.

Beter geen boze stiefmoeder

Een maand geleden. De kids kwamen thuis.

Zij: ‘Mama, kijk eens wat we gekregen hebben?’

Ik: ‘Van wie kreeg je dit?’

Zij: ‘Wel, van die mevrouw die bij papa was.’

 

Natuurlijk wil je graag dat hun papa gelukkig is en niet altijd alleen moet zijn, maar het is toch slikken. Vooral omdat de kinderen vol lof zijn over haar. Probeer dan maar eens de gedachte uit je hoofd te bannen dat er een dag komt waarop ze ‘die mevrouw’ liever zullen hebben dan hun eigen mama, want die zeurt zo vaak … Dan heb je tijd nodig om te kunnen zeggen (en menen) dat het beter is dat ze een leuke plusmama hebben in plaats van een boze stiefmoeder. 

Weer perspectief

Juist daarom was het een pak van mijn hart toen mijn dochter me de dag nadien spontaan toefluisterde dat ik de liefste mama van de wereld ben. En dan besef je dat je als mama altijd de nummer 1 in hun leven zult blijven.

En dat zet alles weer in perspectief.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes