6390fi.jpg

Wat de geboorte of zwangerschap vertelt over je kind

16/12/2019

Hoe een kind geboren wordt, hoe het de zwangerschap zelf beleefde, heeft invloed op zijn of haar gedrag. Daar ben ik inmiddels wel van overtuigd. Als ik zelf naar mijn 3 prachtexemplaren kijk, dan kan ik heel wat van hun gedragingen als baby, als kind, verklaren en begrijpen vanuit dingen die er tijdens de zwangerschap en geboorte zijn gebeurd.

Wachten

Zo werd de oudste met een vacuümpomp ter wereld gebracht na een inleiding en een heel heftige bevalling. Hij werd dus a.h.w. geholpen om ter wereld te komen en mocht het laatste stukje niet zelf afmaken. Ook was hij duidelijk nog niet klaar om deze wereld te begroeten maar besliste de dokter daar anders over.

Wat ik zie bij hem is dat hij tijd nodig heeft om “op gang te komen”.

“Wacht” is zijn favoriete woordje. Iets wat me vroeger vreselijk in de gordijnen kon jagen wanneer we gepakt en gezakt klaar stonden om te vertrekken en hij op zijn duizendste gemakje kwam aangesloft. Maar nu zie ik vanwaar het gedrag komt. Het is niet zo moeilijk te begrijpen… hij wil nu zelf zijn tijd nemen om te vertrekken, om in beweging te komen.

Geboorte versus gedrag

Misschien is het voor jouw kind, nu het naar de kleuterschool gaat, heel moeilijk om afscheid te nemen. Zijn de overgangen van thuis naar school of van rust naar activiteit heel moeilijk te maken. Kijk eens naar hoe zijn geboorte verliep en misschien gaat daar wel een lampje branden.

En hoe verliep jouw bevalling? Was je heel rustig tijdens de zwangerschap, vol vertrouwen of ervaarde je net heel veel stress?

Of kijk nog eens wat verder terug: hoe verliep jouw eigen geboorte? Hoe was het voor jouw moeder om zwanger te zijn en hoe heeft zij het beleefd?

Kreeg je als kind de tijd en het vertrouwen om zelf je weg te maken tijdens de geboorte, ben je via een keizersnede geboren of werd je het laatste stukje "geholpen" door een vacuümpomp? Het zijn allemaal dingen die een imprint na laten. Een imprint die je je hele leven kan meedragen en die een rol spelen in je latere leven.

Geen logische verklaring?

Misschien lopen jij of je kind telkens weer tegen dezelfde dingen aan en is het gedrag van jouw baby of kindje niet meteen logisch te verklaren. Misschien huilt jouw kindje heel veel en is er geen medische verklaring te vinden. Kijk dan eens naar welk geboorteverhaal er achter zit. Dit kan veel ophelderen waardoor je met het nodige begrip naar het gedrag van je kindje kan kijken.

Door te werken met de geboorte patronen en imprints kan je veel van de gedragingen van je kindje of van jezelf gaan (h)erkennen. Tijdens een coaching kan je leren hoe je deze gedragingen/trauma’s kan helen zodat deze imprints niet meer storen en je weer voluit kan gaan leven.

Hoe mooi is dat!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes