6352fi.jpg

Ellen Sergeant

  • Coach voor mama’s en baby’s tijdens de 1.001 eerste dagen
  • Doula
  • Trauma en bodywork
  • Docente babymassage/draagconsulente

“In mijn praktijk werk ik met zwangere vrouwen, mama’s en baby’s."

We zijn de band met ons lichaam en met onze intuïtie verloren en zwanger zijn en bevallen wordt meer en meer een medisch proces. Ik zie mama’s die worstelen met het mama zijn, die zich niet goed in hun vel voelen tijdens de zwangerschap of die hun kindje maar niet getroost krijgen en er zelf bijna aan onder door gaan.

Of de bevalling wordt voor een stuk geregisseerd door de medische wereld waardoor de controle en wensen van vrouwen niet worden gerespecteerd.

Medisch gezien worden zij perfect opgevolgd, maar de psychische en emotionele begeleiding laat meestal te wensen over.

Vanuit mijn eigen ervaring (een moeilijke bevalling met veel medisch ingrijpen, een dochter die echt nooit sliep…) merkte ik dat het heel moeilijk is om de juiste hulp te krijgen om deze zaken te verwerken.

Ik ging me vastbijten in het thema en zag welk effect birth imprints, de eerste ervaringen die de baby heeft in de buik of bij de geboorte, hebben in zijn of haar verdere leven.

Mama’s en baby’s verdienen allemaal de juiste begeleiding op medisch en emotioneel gebied en daar wil ik als doula en als als coach voor mama’s en baby’s tijdens de 1.001 eerste dagen graag mijn steentje toe bijdragen.

Want een happy mama = een happy baby!”

www.debabykangoeroe.be