6353fi.jpg

De voordelen van babymassage

3/12/2019

Beeld het je eens even in: Je zit 9 maanden veilig in een coconnetje, je geniet van lichte aanrakingen, je wordt gekoesterd en overal rondom jou is er warmte. En plots kom je in de echte wereld. Het felle licht, het helse geluid… Alles komt heel hard binnen! De warmte en de aanrakingen waar je zo aan gewend was geraakt, zijn er plots niet meer…

Na 9 maanden moet je baby’tje beginnen te wennen aan de nieuwe, koude wereld. Het is heel erg belangrijk dat een baby zich veilig en geborgen kan voelen. Baby’s hebben echt huidhonger en willen dan ook aangeraakt worden. Ze moeten nog veel groeien en ontwikkelen en aanraking helpt hen daarbij.

Hoe kunnen we onze baby helpen?

Er zijn heel veel mooie dingen waarmee je kan tegemoetkomen aan deze behoeftes van je baby. Denk maar aan het geven van borstvoeding, knuffelen, … Maar ook babymassage is er ééntje van.

De ‘Shantala babymassage’ is een techniek die afkomstig is uit India. Daar maakt deze massage onderdeel uit van het dagelijkse ritueel. Bovendien heeft deze massage echt veel voordelen voor de baby.

Lees even mee…

Voordelen van aanraking

  • Aanraken geeft levensenergie.
  • Het zorgt ervoor dat baby’s zich beter gaan ontwikkelen.
  • Er wordt zuurstofrijk bloed naar de organen getransporteerd waardoor deze beter gaan werken en zich ontwikkelen
  • De spijsvertering werkt hierdoor beter (minder krampjes!)
  • Aanraking versterkt de immuniteit dus kinderen worden minder vaak ziek.
  • Aanraken zorgt voor de aanmaak van oxytocine, beter bekend als het knuffelhormoon. Dit zorgt voor een gelukkige baby die zich geborgen voelt. Het versterkt de band tussen jou en je kindje.
  • Je bent bewust met je kindje bezig waardoor je zijn kleine signalen (denk maar aan honger, dorst, onrust…) beter leer “lezen”.
  • Niet alleen je baby’tje gaat hierdoor ontspannen, ook jij gaat helemaal mee in de ontspanning.
  • Bovendien kan de babymassage ook specifieke klachten verhelpen zoals krampen, obstipatie, … .

Genieten van aanraking

Als dat niet mooi is! Het is handig wanneer je enkele technieken kan aanleren om in vertrouwen je baby aan te raken, maar mama’s weten meestal wel wat hun baby nodig heeft. Ze gaan vanuit hun gevoel en intuïtie de juiste aanrakingen weten toe te passen.

Een babymassage hoeft niet altijd van kop tot teen… Nee, soms kan het volstaan om alleen het buikje of de voetjes te masseren. Als je het maar doet met warme aandacht.

Dus zet een zacht muziekje op, neem je olie bij de hand, dim de lichten en verwarm de ruimte. Laat je dan leiden door de muziek en GENIET van het moment!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes