8054fi.jpg

Wat doe jij met je +12-jarige in de grote vakantie?? (Wij ontdekten deze toffe kampen voor tieners!)

31/03/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Tot de kinderen 12 jaar waren, vulde ik met gemak de vakantieperiodes op met leuke kampjes, in combinatie met opvang bij grootouders en eigen verlof. Maar nu de oudste 13 is, lijkt die vakantieplanning plots niet meer zo evident. Ik stoot op enkele praktische probleempjes: veel kampen richten zich op lagere schoolkinderen, voor een vakantiejob is ze nog te jong, alleen thuis blijven kan wel even, maar liefst geen hele dag en een hele vakantie naar de grootouders is geen optie. Maar wat dan wel?? 

Op zoek naar leuke kampen voor +12 jarigen dan maar! Dat is toch geen mission impossible? Een klein stresske overviel me omdat ‘de leuke’ kampen altijd direct uitverkocht zijn. Maar goed, ik zocht en ik vond! Tijdens mijn toffe-kampen-missie leerde ik Heyo kennen. Ze hebben een gevarieerd aanbod (geen 100 mogelijkheden, maar dat hoeft ook niet) én toffe thema’s voor 12-18 jarigen: watersporten, dans en strand, bike & beach, paardijden aan zee,… Dat zal de tienerdochter wel aanspreken. (Byebye verkleedtoestanden, echte tieners gaan voor écht avontuur, natuurlijk…)

Nog een pluspunt is dat ze ook buitenlandse vakantiekampen organiseren: Italië, Frankrijk, Nederland,…. Hoera! Hoera! Ah, ja, want hoe verder van de ouders, hoe liever, natuurlijk! 

Toen ik op de site ontdekte dat Heyo ontstaan is uit het vroegere Idee Kids en Kriebels & Kuren en uitgaat vanuit het ziekenfonds Helan, was mijn vertrouwen helemaal gewonnen. Dat leek me een degelijke organisatie die kwalteit aanbiedt. (Nooit gedacht dat ik zo’n moeder ging worden die op zoek ging naar degelijkheid in het leven,  maar ondertussen al iets te veel amateuristische toestanden gezien op kampen, dat ik een goede organisatie toch begin te appreciëren). 

Ik maak alvast een top-3 op van de kampen die hier thuis in de smaak zullen vallen (maar er zijn uiteraard nog meer kampen te vinden op de site van Heyo).

kamp bergen

1. Montagne Italiane – Italië (12-15 jaar)

Zin in een ideale mix tussen uitdagende hikingtochten en een verkwikkende duik in het eigen buitenzwembad? We verblijven in een prachtig berghotel uitgebaat door Belgen. Het verblijf ligt direct aan de rivier waar we elke dag ons kunnen verfrissen.

watersport

2. Watersport in de Kempen (10-16 jaar)

Klaar voor een week vol watersport en actie in Hoogstraten?! We logeren per 6 tot 8 deelnemers in patrouilletenten op het terrein. Iedereen is welkom op dit vakantiekamp, ongeacht je niveau of kennis van de sporten.

paardrijden

3. Paardrijden aan zee – Nederland (13-17 jaar)

Een intensieve paardrijvakantie met veel buitenritten. Voor dit vakantiekamp is ervaring noodzakelijk. We amuseren ons en genieten erop los in het mooie Zeeland met leuke strandritten.

Anyway, ik ga het lijstje van de kampen even voorleggen aan de tienerdochter. Dan rest ons enkel nog een vriendin te zoeken die meewilt (want alleen op kamp gaan is toch nog een drempeltje) en dan kunnen we inschrijven. Want… er is gewoon nog plaats op veel Heyo-vakantiekampen. En dan maar wachten tot het zomer is! 

Jammer dat er geen kampen voor 40 plussers worden georganiseerd. Ik zou anders ook nog wel een keertje onbezorgd op kamp willen gaan  ;-) 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Heyo. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.