2783fi.jpg

Wat is prenatale kinesitherapie?

6/01/2015

Wat houdt prenatale kine juist in? Meer dan alleen leren puffen, in elk geval. Kinesiste Lieselot geeft een overzichtje.

Wat houdt prenatale kine juist in? Meer dan alleen leren puffen, in elk geval. Kinesiste Lieselot geeft een overzichtje. 

Voorbereiding op fysiek en mentaal vlak

  • Bij prenatale kine wordt de mama zowel op mentaal als op fysiek vlak voorbereid op de nakende bevalling. Aanstaande ouders zitten met heel veel vragen, zeker bij een eerste zwangerschap; voor veel ouders blijft het vooruitzicht van de bevalling niet echt aangenaam.
     
  • In onze praktijk proberen we tijdens een aantal lessen de mama aan te leren hoe ze bijvoorbeeld weeën kan opvangen en op welke manier ze het best kan persen.
    Uiteraard is elke bevalling anders, maar hoe beter je voorbereid bent, hoe rustiger je het hele gebeuren doorstaat en hoe beter je de pijn kunt opvangen.
     
  • Ik start elke prenatale sessie door te zeggen dat bevallen pijn doet, maar dat het heel belangrijk is om daar geen schrik voor te hebben. De pijn wordt veroorzaakt door de baarmoeder (een spier) die samentrekt. Door de juiste ademhalingstechnieken en houding kun je als mama daar toch een zekere controle op uitoefenen. Je neemt de pijn niet weg, maar je probeert ze op te vangen. Als je jezelf zo goed mogelijk ontspant en weet te concentreren lukt het meestal wel om daarmee om te gaan.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes