2991fi.jpg

We gaan op reis en nemen mee … twee kindjes

10/07/2018

Vorige week was het zover. Onze eerste echte ver-weg-zonvakantie … met de twee kindjes. Om te beginnen een vlucht van 3,5 uur. En dan met z’n allen op hotel. Een uitdaging van formaat.

Doemscenario’s mee: check!

Ik ben mama van twee jongens. Boris is bijna twee en verkeert volop in de neen-fase. Oh ja, en ook in de ik-wil-alles-zelf-doen-en-ontdekken-fase. Bovendien wordt hij al bang als er een vliegtuig in de lucht voorbijkomt. Lukas is een actieve vierjarige die heel moeilijk stil kan zitten en nogal, euhm ... luid is.

Ik had al de meest verschrikkelijke scenario’s zien voorbijflitsen: 3,5 uur onophoudelijk geschreeuw op het vliegtuig (neen, die boze blikken van medereizigers zie ik niet, ahum … ), het hele restaurant op stelten zetten ’s avonds … Ik een doemdenker? Hoezo? ;-) 

Hoofd vol vragen: check!

En ik had zo veel vragen. Wat moet ik allemaal meesleuren op vliegtuig? Wat op restaurant? Zullen de kindjes goed slapen in een vreemde hotelkamer? Zal het wel lukken om met ons vieren samen (goed) te slapen op één kamer? Zullen ze zich flink gedragen met mijn ouders, broer, schoonzus en kindjes erbij? Vooral dat laatste zorgt bij mij altijd voor wat extra druk. Want je wilt natuurlijk niets liever dan dat je kindjes zich nog voorbeeldiger gedragen met hen erbij, toch?

In de handbagage: check!

Gelukkig was ik wel voorbereid. Dit zat er in de handbagage: kleine verrassingen. Een kleurboek, kleine dingen om veel te knabbelen, zodat de oortjes niet veel pijn doen (koekjes en smarties), een puzzel en een kaartspel. O ja, en niet te vergeten: een reisdvd-speler.

Tijdens de vlucht kregen we iets te eten. Let op: onder de twee jaar moet je je kids op de schoot nemen en zij krijgen géén eten op het vliegtuig. Je neemt dus het best wat mee om te knabbelen. Een flesje melk mag blijkbaar ook mee (was handig geweest mocht ik dat op voorhand geweten hebben, want ik had jammer genoeg het hele flesje leeg gekieperd net voor de security check). Die knabbels tussendoor laten de tijd ook wat sneller voorbij gaan.

Na een paar uur begon het bij Lukas wel te kriebelen. Hij moest rondlopen, de beentjes strekken. En natuurlijk ook een keer of drie naar het toilet. Maar dat was het … Wat zich in mijn hoofd had ontpopt tot de flight from hell, viel al bij al goed mee! 

Loslaten, check!

Lukas’ nichtje Aurore was ook mee en die combinatie was een winner. De twee konden de hele dag samen ravotten in het water. Boris speelt sowieso graag in het zand en slaapt bovendien nog overdag.

Het werd een vakantie waarin de kindjes echt alles naar hartenlust mochten doen. De hele dagen ploeteren in het water, crossen van het strand naar het zwembad en naar jacuzzi …

Het deed deugd

’s Ochtends aan het ontbijtbuffet wachtte elke dag een pannenkoek (op voorwaarde dat ze eerst ook wat fruit naar binnenwerkten) en elke dag mochten ze spaghetti of frietjes eten (jaja, en ook veel fruit tussendoor, gelukkig ;-)) en lekker lang opblijven.

Normaal gezien ben ik iemand die er enorm hard op let dat ze niet te veel snoep peuzelen en niet te ongezond eten, dat ze heel regelmatig slapen (elke dag op tijd bedje in), maar … dat heb ik deze vakantie eens allemaal laten varen. En ik kan je zeggen, dat deed deugd :-). 

 

Nog op zoek naar tips & tricks voor een geslaagde vakantie met de kinderen? Neem dan zeker een kijkje in het boek Ik ga op reis en ik neem mee... de kinderen!. Meer info vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes