7150fi.jpg

Wil je beginnen met lopen? Vijf tips!

22/01/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Is het eeuwen geleden dat je je loopschoenen hebt aangetrokken of heb je eigenlijk nog nooit echt gesport? Dan is de drempel heel groot om te starten. Het is menselijk om excuses te verzinnen, maar weet dat je pas echt kunt groeien als je je grenzen verlegt. Elke dag is een nieuwe dag, een dag om eraan te beginnen!

Evy Gruyaert geeft alvast 5 tips om effectief te starten met lopen.

5 tips om eraan te beginnen:

  1. Neem een startfoto van jezelf. Dat is veel dankbaarder dan elke dag op die weegschaal te gaan staan. Neem na twee weken telkens een nieuwe foto, in dezelfde kleding, op dezelfde plaats en op hetzelfde moment. Je zult ongetwijfeld een verandering zien aan je lichaam en je uitstraling!
  2. Leg je loopkleding al klaar. Zo zul je ook sneller gaan lopen.
  3. Plan je loopmoment van tevoren in. Kijk welk moment van de dag het best past voor jou en hou je daar ook aan, weer of geen weer! Er bestaat niet zoiets als slecht weer, alleen slechte sportkleding.
  4. Beloon jezelf na elke week. Elke week die je volledig hebt uitgelopen is er eentje om te vieren. Investeer geleidelijk in goed loopmateriaal: je zult zien dat dat je nog een extra boost geeft om door te zetten. Het zal er ook voor zorgen dat lopen comfortabeler gebeurt.
  5. Zoek een loopbuddy. Loop je echt niet graag alleen, vraag dan iemand van het gezin of een vriend(in) mee. Ze kunnen bijvoorbeeld naast je fietsen als ze niet willen lopen of sneller lopen dan jij. Ideaal is natuurlijk iemand die met je meeloopt in hetzelfde tempo.

start 2 run

Kan je extra hulp gebruiken? Met het boek Start 2 Run loop je op jouw tempo 5 km in 10 weken. Naast wetenschappelijke info, volgt het boek jouw traject en geeft het per training hulp en tips.