Zo lief: Premature baby krijgt huid-op-huid met de grote broer

27/05/2016

Een tweeling huid-op-huidcontact geven, is niet gemakkelijk, zeker niet als de moeder dat niet kan. In dit geval was grote broer bereid om samen met zijn papa die rol op zich te nemen. Het levert in elk geval een ontroerend plaatje op... Het is onduidelijk waar de moeder is omdat de foto werd gebruikt om huid-op-huidcontact bij prematuurtjes onder de aandacht te brengen en te stimuleren en niet om de situatie uit te leggen. Het kan zijn dat ze nog bekomt van de bevalling, of dat ze haar twee mannen de zorgrol eventjes laat openemen terwijl ze rust. 

premature tweeling, huid-op-huidcontact

 

 

Dat huid-op-huidcontact belangrijk is voor baby's is ondertussen wel bekend. Maar voor premture baby's is het soms een uitdaging. Nochtans blijkt uit onderzoek dat het hen ook helpt: 

- ze worden rustiger
- ze ademen beter
- ze komen sneller bij
- ze kunnen de lichaamstemperatuur beter regelen omdat de huid van de ouders of verzorgers hen beter warm kan houden dan een couveuse
- ze hebben meer weerstand tegen bacteriën omdat ze worden blootgesteld aan de bacteriën van de ouders, in plaats van in een steriele ziekenhuiscouveuse te verblijven.

In Zweden passen ze deze techniek consequent toe voor baby's die tot drie maand te vroeg zijn geboren of vanaf het moment ze 700 gram wegen. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes