steun na zwangerschapsverlies

KIJK: hartverwarmend hoe mama’s omgeving er is voor haar na zwangerschapsverlies

9/02/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Een zwangerschapsverlies komt hard aan. En als het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap was, is het ook nog eens beangstigend en mogelijk zelfs levensbedreigend. De Amerikaanse Tessa Truman maakte het mee. Maar mede door de enorme steun van haar ‘village’ voelde ze zich minder alleen en herstelde ze.

Tessa zat in het eerste trimester van haar zwangerschap toen op een ochtend haar stiefzoon klaarmaakte voor school en zich plots niet goed voelde.

“Ik voelde me misselijk, dus ik ging naar het toilet. En mijn zicht viel plots weg”, vertelt ze aan TODAY.com. “Ik zag enkel nog zwart.”

Veel om te verwerken

Ze riep haar verloofde Brandon, die net thuiskwam na een nachtshift op het werk. Hij belde meteen de hulpdiensten.

“De foetus groeide blijkbaar in mijn eileider. Hij was zo groot geworden dat mijn eileider scheurde, waardoor ik een inwendige bloeding kreeg.”

Tessa werd geopereerd en haar eileider werd verwijderd. Helaas betekende dat ook het verlies van hun baby. "Zonder de was de kans groot geweest dat ik het niet zou gehaald hebben, omdat ik zo veel bloed verloor. Het was veel om te verwerken, en dat is het nog altijd ... en ik moest tegelijkertijd ook het verlies van mijn baby verwerken."

Massale steun

Wat later checkte Tessa de beelden van de deurbelcamera. En ze was enorm ontroerd door wat ze zag. Zo’n 20 vrienden, familieleden, klasgenoten en kennissen kwamen langs met bloemen, ballonnen, eten, huishoudelijk gerief … En heel wat anderen stuurden nog cadeaubonnen voor Uber Eats, Instacart en Costco of doneerden geld.

steun voor mama na zwangerschapsverlies

`Tessa deelde de beelden op TikTok, met de boodschap dat ze niet dankbaarder kon zijn voor haar ‘village’. De video werd intussen al meer dan 14 miljoen keer bekeken.

Niet alleen ontving de jonge mama genoeg eten voor ongeveer drie weken, ze kreeg ook honderden berichten van mensen die ook een buitenbaarmoederlijke zwangerschap meemaakten en nog kinderen kregen. “Want dat was een van mijn grootste zorgen”, zegt Tessa.

@tessatruman couldn’t be more grateful for my village 🥺🫶🏻 #myvillage#fyp#littlelife#viral#ectopicpregnancy♬ Little Life - Cordelia

 

Ontzettend gelukkig

Ondanks het verlies en bijhorende verdriet, was Tessa bijzonder ontroerd door de vele mensen die haar te hulp schoten. "Ik voel me ontzettend gelukkig," zegt ze, en ze merkt op dat ze in veel comments op TikTok dingen las als: ‘Hetzelfde is mij overkomen, maar ik had niemand en dat is zo mooi dat je die mensen had’.

"Dat maakt me verdrietig, want ik zou willen dat iedereen zo'n gemeenschap had”, aldus Tessa. Het inspireerde haar om haar verhaal te delen op sociale media en er anderen troost mee te bieden. "Het maakt echt een groot verschil om mensen te hebben die om je geven en van je houden", besluit ze.

 

Bron: TODAY.com

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes