5704fi.jpg

Horoscoop: Waterman, zo zit je kind in elkaar

15/01/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Is je kindje geboren tussen 20 januari en 18 februari? Dan is het een Waterman van horoscoop. Maar wat zegt dat eigenlijk over het karakter van je kind? We zetten even een aantal kenmerken op een rijtje.

Watermannen hebben een unieke persoonlijkheid. Ze gaan graag hun eigen weg en houden van veranderingen en van alles wat nieuw en anders is. Ze hebben een sterke intuïtie.

Ruimte

Watermannen hebben een grote nood aan ruimte om zich heen. Geef hen licht, lucht en ruimte en een gevoel van vrijheid, en ze zijn de gelukkigste mensen op aarde.

Als ze echter tegen te veel beperkingen aanlopen, worden ze onrustig en tegendraads. Daarom houden ze ook niet van gezag en autoriteit of van het gevoel dingen te ‘moeten’ doen. Geef je hen een redelijke uitleg en een goede reden om iets te doen, dan is er geen probleem, maar zodra ze het gevoel krijgen dat ze iets ‘moeten’ doen worden ze opstandig.

Vaak houden ze niet echt van knuffelen, net omdat ze ruimte nodig hebben. Maar als je je kind loslaat, dan komt het vanzelf naar je toe. Watermannen lopen ook niet te koop met hun gevoelens, al wil dat niet zeggen dat die gevoelens er niet zijn.

Vernieuwend

Watermannen zijn bezige bijtjes. Ze zijn altijd bezig en hebben voortdurend spontane invallen en originele ideeën. Het zijn de uitvinders onder ons.

Ze hebben een grote behoefte aan afwisseling en houden van avontuur: dat geeft hen het gevoel dat ze echt leven. Ze stappen graag af op wat ze niet kennen, of staan met grote ogen te observeren.

Een gestructureerd leven met veel regels en sleur is absoluut niet aan hen besteed. Daardoor zijn ze wel soms onvoorspelbaar, want ook hun stemmingen wisselen snel.

Het zijn vaak echte voorlopers, die een neus hebben voor trends. Veel Watermannen voelen heel snel aan wat de volgende hype zal zijn.

Leergierig

Watermannen hebben snel door hoe dingen werken. Ze zijn bovendien sterk aangetrokken tot moderne en futuristische dingen, en hebben een grote interesse in technologie. Je kan een Waterman beter laten zien hoe iets werkt dan hem te verbieden om het aan te raken…

Ze houden ook van modern speelgoed, zoals computerspelletjes, en van alles wat met de ruimte en de sterren te maken heeft. Zo kan je hen een groot plezier doen met een verrekijker of kompas.

Als ze iets interessant vinden, dan leren ze heel snel. Ze raken echter ook snel afgeleid en verveeld.

Sociaal

Watermannen zijn sociaal: ze vinden het heerlijk om met veel verschillende mensen in aanraking te komen, bijvoorbeeld in een vereniging of club.

Anderzijds trekken ze er ook graag alleen op uit, omdat ze zo’n grote behoefte hebben om hun eigen ding te doen. Als hun vriendjes of vriendinnetjes te veel van hen gaan verwachten, dan haken ze af.

Ze zijn uitermate zelfstandig en roepen niet graag hulp in. Ook als iemand spontaan hulp aanbiedt, ervaren ze dat vaak als bemoeienissen. Watermannen banen het liefst hun eigen weg…

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes