zeemeermin initiatie

5 leuke ideeën om af te koelen op verplaatsing

2/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

De temperaturen schieten (weer) de hoogte in. Zeer belangrijk dus om je goed af te koelen. Binnen zitten in de schaduw is vrij saai, zeker voor kinderen. Daarom hebben wij 5 leuke en originele ideeën voor jou om het hoofd koel te houden.

Fietsten in kauterbos

1. Tour des glaces

Het leven is als een ijsje. Je moet ervan genieten voor het smelt. Is het buiten te warm, maar wil je toch een beetje bewegen? De prachtige gemeente Kasterlee schotelt je een fietstocht voor met als hoofdthema… ijsjes! Starten doe je aan het Kauterbos en vervolgens volg je fietslus 3. Tijdens de tocht stop je bij meerdere locaties waar je kunt genieten van een verfrissend ijsje. Laat het smaken!

Info:

 

Film in het bos

2. Ontsnappen in de schaduw

Even genoeg van de zon? Ontsnap in het bos, maak een leuke boswandeling en sluit de dag af met een leuke film (in het bos!). De Film in het Bos-tournee trekt iedere zomer met tal van lokale partners het bos in voor een hele reeks aan filmvertoningen. Vergeet je muggenmelk en (eventueel) dekentje niet mee te nemen en geniet van een sublieme en originele bos- en filmbeleving!

Info:

 

zeemeermin initiatie

3. De kleine zeemeermin

Neem je liever een koele duik tijdens het warme weer? En word je wild van het woord ‘zeemeermin?’ Dan moet jij je zonder twijfel eens wagen aan een zeemeermininitiatie in Todi in Beringen. Zwem tussen de tropische vissen en breng je innerlijke zeemeermin tot leven. Hopelijk kom je Ursula de heks niet tegen!

Info:

 

waterski banaan

4. Gaan met die banaan

Snelheid, waterpret en spanning staan centraal bij deze activiteit. Al enig idee wat het zou kunnen zijn? Misschien kan de titel je helpen… Jaja we hebben het hier over banaanvaren. Bij banaanvaren neem je plaats op een gigantische opgeblazen banaan die wordt voortgetrokken door een speedboot. Bij Waterskicentrum de Vossemeren in Lommel kan je dit en nog een pak andere wateractiviteiten doen. Durf jij de uitdaging aan?

Info:

 

beachbus

5. Summervibes in de beachbus

Wil je er iets langer van tussenuit tijdens die warme dagen? Ga naar het strand op een totaal andere manier. Boek een of enkele overnachtingen in een beachbus op Camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee. Gelegen tussen de duinen en voorzien van alles wat je nodig hebt, is dit de ideale getaway om de dagelijkse hectiek even achter je te laten. Naast een prachtige locatie vind je hier trouwens ook een overaanbod aan faciliteiten en to do’s. Instant summervibes!

Info:

 

Nooitgedachtland

Meer lezen?

Auteur Vanessa Sanders bezorgt je in 'Nooitgedachtland' oneindig veel inspiratie voor uitstapjes binnen de Benelux.

Iets gaan drinken in een kattencafé? Gaan picknicken tussen de schapen? Toch liever een Willy Wonka-wandeling? Of is je kind een waterrat en zegt varen met een vlot je meer? Alle uitstapjes zijn geschikt voor kinderen én ouders ;-). Een korte activiteit of met een hapje en overnachting erbij? Alles komt aan bod!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes