7568fi.jpg

Beste tips voor een leuke uitstap met kindjes in Antwerpen

27/07/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Is het bij jullie ook altijd hetzelfde liedje tijdens de vakantie? “Mamaaa, papaaaa, wat gaan we doen vandaag?” De inspiratie kan al eens opgeraken, niet? Gelukkig overstelpten jullie ons met toptips voor een leuk dagje uit met de kindjes. Aan de beurt: Antwerpen.

Jullie trekken er duidelijk graag op uit in de provincie Antwerpen. Zoveel reacties, zoveel ideeën!

De favorieten

Deze plekken waren heel populair:

 

1. De Schorre in Boom

Trollen opsporen, je laten verwonderen door het blotevoetenpad (Barrvoetenpad), minigolfen, waterfietsen, ravotten in verschillende speeltuinen, het eindeloos hinkelpad, tunnelwandelingen … je kinderen gaan niet weten wat eerst te kiezen! De Schorre is goed voor een hele dag fun.

Alle info.

 

2. Kinderboerderij Bollekeshoef in Heist-op-den-Berg

De Bollekeshoef is een kinderboerderij én paardenpension. Kindjes die gek zijn van paarden en pony’s bezorg je hier onvergetelijke momenten, want je kan gaan wandelen met de pony’s (wel reserveren!). Maar ook de andere dieren stelen harten. Goed voor uren dieren- en speelplezier.

Alle info.

 

3. Hidrodoe in Herentals

Een interactieve wereld vol water en over water. Of hoe je wat je thuis uit de kraan kan laten lopen plots iets fantastisch maakt. Geen museum, maar een echt doe-centrum, met ook een grote aandacht voor hoe leuk wetenschap is. Je kind mag overal aankomen en volop experimenteren. Het stapt buiten als een echte waterexpert. En misschien met wat natte kleren ;-).

Tijdens de zomer van 2021 is er ook een kunstexpo over water. De achtertuin werd omgetoverd tot een kunstentuin van 800m². 

Alle info.

 

4. ’t Struisvogelnest in Lier

Deze boerderij is een kijk-, doe-, zorg-, knuffel- en kinderboerderij. Jep, dat allemaal! De kinderboerderij ligt langs het Arkelpad, een rustige fietsroute. Dus je kan gerust een fietstochtje aan je bezoek plakken. De struisvogels – of wat dacht je? – stelen de show, maar uiteraard zijn er ook koeien, paarden, ezels, geiten, schapen, hertjes, alpaca’s … En een fijne speeltuin.

Alle info.

 

5. Kabouterberg in Kasterlee

Heel lang geleden vertelden de inwoners al verhalen over kabouters. Nu beleven kinderen van 3 tot 7 jaar er een fantastische tijd op de Kabouterberg. Een plek in het bos met duinen, waar ze kunnen klimmen, klauteren, kruipen en spelen in het zand.

In juli en augustus kunnen ze elke dag mee met een vertelster op zoek naar het kabouterhuisje – rode pinnenmuts niet vergeten! Onderweg luisteren ze naar boeiende verhalen en zingen ze liedjes. Wel minstens 48 uur op voorhand inschrijven en per kind mag maar 1 volwassene mee (coronamaatregel).

Alle info.

 

6. Rivierenhof in Deurne

Het Rivierenpark is een park dat volop leeft. En dat een gedroomd speelterrein is voor kinderen. Met een kinderboerderij, sprookjesachtige speeltuin en een sprookjeshuis, sportveldjes, een avonturenhoek en de grote grasvelden hebben ze alles om zich uren te amuseren.

Alle info.

 

7. Averegten in Heist-op-den-Berg

En uniek domein is dit. En een leuke plek voor een dagtripje met een picknickweide, dierenweide, speelzone en prachtig natuurgebied. Kindjes die graag wandelen – die bestaan naar het schijnt – doe je er een extra groot plezier. Er is ook een route die toegankelijk is voor kinderwagens. En er worden ook leuke activiteiten en evenementen georganiseerd. Daarvoor houd je het best de Facebookpagina in het oog.

Alle info.

 

8. Lilse Bergen

Een zwemvijver en een megagrote speeltuin. Meer moet je niet zeggen: je kinderen staan al klaar aan de voordeur. Voor de kleinsten is er ook een ondiepe vijver, met een speeltuin erin en errond, zodat ze kunnen spetteren zonder gevaar. Jij kan je even installeren op het strand.

Wat activiteit op het droge nodig? Dan is er het attractiepark met trampolines, go-carts, en minicars. Als je er een meerdaags tripje van wil maken, kan je er ook overnachten op de 4-sterren camping met een tent, caravan of camper. Je kan er ook een stacaravan, tipi, safaritent, foorwagen of kampeerhut huren. Of zelfs een watertent of boomhut! Een topvakantiedag wordt het er.

Alle info.

 

9. Totterpad in Meerhout

Bernard de bever woont in zijn beverburcht naast het bezoekerscentrum. Als hij op een ochtend wakker wordt, merkt hij onbekende pootafdrukken rond zijn burcht. Hij besluit op zoek te gaan naar de maker van die vreemde sporen. Onderweg ontmoet hij verschillende vriendjes en moet hij over een boomstambrug lopen, in een vogelnest kruipen, een totterparcours afleggen en nog veel meer.

Een avontuurlijk wandelpad (1,6 km) voor kinderen vanaf 3 jaar. Je passeert langs een boomstambrug, houten balkjes, wilgentunnels en een vogelkooi op drie meter hoogte, waarin je kan klimmen. Je kan de ontdekkingstocht met het gezin afleggen met plezante doe-opdrachten. Kinderen kunnen op stap met Bernard de bever die op zoek is naar de ‘dader’ die sporen rond zijn beverburcht heeft gemaakt

Alle info.

 

10. Tivolipark in Mechelen

Een speeltuin, veel vrij gras om op te ravotten, een speelparcours in het bos en een leuke kinderboerderij. Dat is het recept van het Tivolipark in Mechelen. Reserveren moet niet, gewoon gaan wanneer je zin hebt. En tot 31 augustus is het er ook weer Schatten van Vlieg: een gratis zoek- en doetocht voor kinderen vanaf 4 jaar.

Alle info.

De verrassingen

1. Teken vangen in de tuin

Het is iets wat je liever niet wil ontdekken: een teek bij je kindje. En toch kan je er met kroost specifiek naar op zoek gaan. Ja, echt! Je hoeft er zelf niet te ver voor te gaan: gewoon de tuin instappen.

De Universiteit van Antwerpen lanceerde deze lente het project Teek a Break. De bedoeling is dat je met een zelfgemaakte tekenvlag in je eigen tuin teken opspoort. En het is voor een goed doel: hoe meer mensen deelnemen, hoe beter we het risico op tekenbeten in tuinen in kaart kunnen brengen. 2 biologen leggen haarfijn uit hoe dat moet.  

Alle info.

 

2. Heksenwandeling

Op het Hekselienpad wandel je 2,5 km langs een magisch stukje natuur. En tijdens de wandeling door het heksenbos kom je leuke opdrachtjes tegen. Je gaat helemaal tot aan het heksenspeelplekje.

Alle info.

 

3. 360 Beach in Schilde

Als ouder genieten in een trendy zomerbar, terwijl je kinderen plezier beleven op een grote speeltuin? Dat kan: in 360 Beach. En in de tubingbaan kunnen ze lekker naar beneden sjeezen.

Alle info.

Op zwier bij slecht weer

1. Speelgoedmuseum in Mechelen

Tot eind augustus loopt er een tentoonstelling het ontstaan van Tik Tak.

Alle info.

 

2. Chocolademuseum ‘Chocolate Nation’

Moeten we hierbij uitleg geven ;-)?

Alle info.

De gouwe ouwen

1. Dierenplezier

 

2. Waterpret

 

3. Leuke parken, bossen en domeinen

UiT met Vlieg

Zie je ergens het UiTmetVlieg-logo staan? Dan weet je dat het gaat om een leuke activiteit voor kinderen (tot 12 jaar). Wat is UiTmetVlieg? Een agendag vol inspiratie voor activiteiten voor families binnen de vrijetijdsagenda van UiTinVlaanderen. Kies uit duizenden activiteiten in elke regio voor of met kinderen. 

 

Ontdek ook de tips voor een kidsproof dagje in de provincie Vlaams-Brabant.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes