7575fi.jpg

Beste tips voor een leuke uitstap met kindjes in Oost-Vlaanderen

29/07/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Is het bij jullie ook altijd hetzelfde liedje tijdens de vakantie? “Mamaaa, papaaaa, wat gaan we doen vandaag?” De inspiratie kan al eens opgeraken, niet? Gelukkig overstelpten jullie ons met toptips voor een leuk dagje uit met de kindjes. Aan de beurt: Oost-Vlaanderen.

De favorieten

1. Domein Puyenbroeck in Wachtbeke

Jullie laten er geen twijfel over bestaan: hier moet je heen voor een dagje plezier met je kroost. Zowat alles wat een kinderhart begeert, vind je er: speeltuinen – jep, ook eentje met water – een speelbos, geocache, een zwembad, minigolf, een treintje om het domein te verkennen, watefietsen, een verkeerspark met gocarts en uiteraard … dieren!

Alle info.

 

2. Harry Malter in Destelbergen

Het is misschien niet het meest hippe en trendy park, maar zeker voor de allerkleinsten is het er een dagje pure fun. 90 % van de attracties zijn toegankelijk voor kindjes vanaf 2 jaar. En diertjes kijken kan er ook.

Alle info.

 

3. De Brielmeersen in Deinze

Ook in de Brielmeersen kan je terecht voor uren speelplezier. Geen te gekke dingen, maar kinderen amuseren zich gegarandeerd in de speeltuin, het doolhof, het dierenpark of op de minigolf.

Alle info.

 

4. Gavers in Geraardsbergen

Moeilijk kiezen wat eerst te doen in de Gavers. Ronddollen in de speeltuin of het speelbos? Rijden met de minifietsjes of gocarts? Balletje slaan in de minigolf? Klimmen en klauteren in het WOW-park? Plonzen in het zwembad of de vijver, en een kasteel bouwen op het strand? Waterfietsen op de gezinspedalo? Lasershooten met de grotere kinderen? Misschien meteen 2 dagen daar plannen … Want overnachten kan je er in een trekkershut, safaritent, tipi of op de camping.

Alle info.

 

5. Drongengoed

Het Drongengoed is een landschapspark, het grootste geschakelde bosgebied van Oost-Vlaanderen. ‘Wandelen, met mijn kinderen?’, zeg je? Wel, ook voor kinderen is dit natuurgebied echt cool. Want in Kleit vind je een speelbos waar ze kunnen ravotten. En het domein rond de Drongengoedhoeve is ook perfect voor een dagje weg met de kinderen. Er is een kabouterwandeling voor de kleinsten (tot een jaar of 6) uitgestippeld. Rond de hoeve liggen ook twee speelzones en een prachtige kruidentuin.

Alle info.

 

6. Nieuwdonk in Berlare

Dit domein combineert ook verschillende dingen tot een succesrecept voor kinderplezier: een speeltuin en speelweide, een strandzone en zwemvijver, een leuke aaidierenweide met geitjes, konijen en alpaca’s.

Alle info.

De verrassingen

1. Kokon in Herzele

Eens iets anders? Breng een bezoekje aan het familiecafé Kokon, met een gezonde menukaart en een unieke speelruimte. In de zomer geniet je op een groot zonneterras en in de (speel)tuin. Tijdens de zomermaanden is er ook elke zondag een brunchcafé, met gerechten op kindermaat. Ook leuk: er is een belevingswinkel. Terwijl jij rustig rondkijkt, kan je kindje terecht in de grote speelruimte

Alle info.

 

2. Fons & Co of wandelen met alpaca’s in Maldegem

Op woensdag, vrijdag en in het weekend kan je tijdens schoolvakanties op stap met alpaca’s langs een mooie route tussen de velden. En nadien mag je de pluizige wandelgezel nog een dikke knuffel geven. De kindjes krijgen nog een fijn souvernirtje mee naar huis – naast al die toffe foto’s die je ongetwijfeld al hebt gemaakt.

Alle info.

Voor de iets oudere kinderen

The outsider in Oudenaarde

Puur avontuur in het park ‘7 summits’ en het moerasparcours, en op de klimtoren ende kabelbaan. Je voeten kan je verwonderen op het blotenvoetenpad. En voor de speurneuzen zijn er escape rooms!

Alle info.

En ook nog

1. Dierenplezier

 

2. Waterpret

 

3. Leuke parken, bossen en domeinen

 

Ontdek ook de tips voor een kidsproof dagje in de provincie Vlaams-Brabant.

Ontdek ook de tips voor een kidsproof dagje in de provincie Antwerpen.

Ontdek ook de tips voor een kidsproof dagje in de provincie Limburg.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes