7578fi.jpg

Beste tips voor een leuke uitstap met kindjes in Wallonië

2/08/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Is het bij jullie ook altijd hetzelfde liedje tijdens de vakantie? “Mamaaa, papaaaa, wat gaan we doen vandaag?” De inspiratie kan al eens opgeraken, niet? Gelukkig overstelpten jullie ons met toptips voor een leuk dagje uit met de kindjes. En we kijken ook even over de taalgrens. Aan de beurt: Wallonië.

De favorieten

1. Domein van Chevetogne

Een groot domein met eindeloze mogelijkheden voor een dag vol plezier. Ideaal voor een gezinsuitstap. Maar liefst 14 speelpleinen wachten op je. En ook deze ingrediënten voor pret: een buitenzwembad, een kinderboerderij, thematuinen, een treintje, bootjes en leuke wandelpaden rond de vijvers. Als je wil kan je er ook met het gezin overnachten.

Alle info.

 

2. Houtopia in Houffalize

Een centrum waarin ontdekking en verwondering centraal staan. Je kinderen kunnen hun zintuigen maximaal ontdekken en de kost geven. Perfect te bezoeken bij mooi, maar ook bij slecht weer. In de buitenruimte wacht een grote speeltuin, met een avontuurlijk parcours dat je naar de overkant van de rivier brengt. En een glijbaan van meer dan 30 meter is gegarandeerd een topbelevenis. Ook in de binnenruimte vind je tal van zintuiglijke activiteiten.

Alle info.

 

3. Jungle City in Doornik

Een aanrader van formaat met een reuzegrote buitenspeeltuin, een Monkey Slide, een opblaasbaar parcours, een piratenschip, trampolines … en dieren natuurlijk, heel wat dierenplezier. Ook superleuk: de Jungle Goolfy, een minigolf die je speelt in een donkere ruimte met fluorescerende decoratie.

Alle info.

 

4. Parc Chlorophylle

Volop avontuur in dit park. Kinderen ontdekken er spelenderwijs het bos. Plezier verzekerd langs een parcours van 200 meter in de toppen van de bomen, met hangbruggen en hutten. Je vindt er ook een speelweide met houten speeltuigen, 33 verschillende attracties en een touwenpiramide.

Alle info.

 

5. Forestia in Theux

Een avonturen- en dierenpark in 1. Het avonturenpark kan al met kindjes vanaf 2 jaar. Je klautert volop door de bomen. Voor de allerkleinsten gelukkig nog laag bij de grond op het mierparcours. Vanaf 4 jaar wacht het lieveheersbeestjeparcours, vanaf 5 jaar dat van de waterjuffer. En eens je wat meer (aan)kan, zijn er uitdagende bomenparcoursen. Meer dan 130 obstakels voor jong en oud. Er zijn ook twee grote tokkelbanen (vanaf 5 jaar en vanaf 12 jaar). In het dierenpark kan je 300 dieren ‘van bij ons’ (Europa dus) ontdekken. Wilde dieren, zoals wolven en beren, cool! 

Alle info.

 

6. Monde du Sauvage in Aiywaille

Op safari gaan? Jep, het kan ook in België. In het Safaripark Monde Sauvage bijvoorbeeld. In het hartje van de Ardennen ligt dit unieke dierenpark. Olifanten, nijpaarden, giraffen, zebra’s, beren en andere roofdieren … je ziet ze allemaal vanuit de auto of een treintje. Ook heel tof: de kameeltocht of lunch met de giraffen (moet je wel reserveren). Achteraf kunnen kinderen zich nog amuseren in de kinderboerderij of in het volledig nieuwe avonturenpark met netten, Fraxinus Aventure.

Alle info.

Voor de iets oudere én kleine kinderen

Adventure Valley in Durbuy

Het wordt hier moeilijk kiezen, je bent gewaarschuwd. Een challenge parcours, een zipline, kajakken, het bike park … je zal weten wat te doen. Of waag de sprong in de Big Air. Maar ook de kleinere kinderen kunnen er terecht, bijvoorbeeld in het klimbos, de kidszone, de speeltuin, het nettenpark, de kids adventure, de tubing slide of de #likeme-zoektocht.

Alle info.

Golden oldies

1. Grotten van Han in Han-sur-Lesse

Een klassieker, waar je zelf vroeger ook waarschijnlijk bent geweest. Maar het blijft een topper. De grotten met het klank- en lichtspel, maar zeker ook het onvergetelijke wilkpark, dat je zowel te voet als per safari kan bezoeken. Wil je eens speciaal overnachten, dan ben je in het domein van de grotten van Han aan het juiste adres.

Alle info.

 

2. Pairi Daiza

Ook dit dierenpark kan je op het lijstje met must sees zetten. Het is verkozen tot de beste zoo van Europa. Je reist door verschillende werelden en ontdekt de dieren in hun prachtige verblijven. De grote speeltuin is ook niet te versmaden. Sinds enkele jaren kan je er zelfs overnachten in het park.

Alle info.

De verrassingen

1. Ecopark Adventures in Doornik

Een superleuk park met 9 avonturenroutes in de bomen voor alle niveaus (vanaf 5 jaar), reuzetrampolines gespannen tussen de bomen (vanaf 2 jaar), boomhutten en een onderaardse wereld. En er is ook een avontuurlijk spel dat het midden houdt tussen een escape room en geocaching (vanaf 10 jaar, voor 2 tot 4 spelers).

Alle info.

 

2. Récréalle in Alle-sur-Semois

Dit recreatiepark heeft alles in huis voor een leuke dag weg met het gezin in de Ardennen. Een klimmuur, speelterrein, springkasteel, trampolines, minigolf, aquabikes … En een zwemzone waar kinderen heerlijk kunnen spetteren.

Alle info.

 

3. Overnachten in les Cabanes de Rensiwez in

Eventjes helemaal weg van de wereld? Heerlijke qualitytime in het bos met het gezin? Dan is een nachtje in les Cabanes de Rensiwez de plaats waar je moet zijn. Net buiten het domein vind je het grote meer van Nisramont, midden in de bossen. Je kan er vissen, zwemmen, kajakken …

Alle info.

En ook nog

1. Dierenplezier

 

2. Waterplezier

 

3. Leuke parken, bossen, domeinen en events

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes