binnenspeeltuin beverland

Fijnste binnenspeeltuin in Limburg: dit is de winnaar!

26/03/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Mama Baas organiseerde haar allereerste verkiezing van de fijnste binnenspeeltuin. En het is zover: de winnaars zijn gekend. Jullie hebben gesproken en de plezantste binnenspeeltuin van Limburg verkozen. Proficiat, Beverland!

*tromgeroffel

De winnaar is: Beverland in Maaseik.

beverland maaseik

Beverland is een overdekt kinderpretpark van maar liefst 16 000 vierkante meter groot. Daarmee is het de grootste speeltuin van Vlaanderen. Een reusachtige binnenspeeltuin, maar ook een grote buitenruimte met een uitgebreid terras.

Binnen vind je een reuzespeelkooi (45 meter lang en 20 meter breed). Kinderen kunnen er gewoon spelen maar ook tegen mekaar racen. Om ter snelst moeten ze dan een survival parcours afleggen.

Daarnaast zijn er een blokkenbad en attracties als een draaimolen, botsauto’s, de sweeper, de butterfly, de Luna loop.

Voor de allerkleinsten is een aparte peuterzone. Die ligt dicht bij het horecagedeelte, zodat je als ouder makkelijk een oogje in het zeil kan houden.

Bij mooi weer kunnen kinderen dus ook buiten naar hartenlust ravotten in een uitgebreide speeltuin. Zo is er een piratenboot, klimtoren, springkussen, vliegende Hollander en een splinternieuwe klimvulkaan.

We citeren graag ook enkelen onder jullie. Een greep uit jullie commentaren:

“Zowel binnenspeeltuin als buitenspeeltuin. Ook kleine attracties, veel zitruimte, aangepaste wc’s voor de kleinere kindjes.”

 

“Heel veel te doen, zowel binnen als buiten. Zeer kindvriendelijk, ouders kunnen gratis binnen, goede bediening, vriendelijk personeel.”

 

“Zeer divers en proper, en een goede keuken.”

 

“Leuke attracties, veel aanbod, een goede akoestiek en een lekkere keuken.”

 

“Mooie, grote en propere speeltuin. Top attracties die in de inkomprijs zitten.”

 

“Voldoende ruimte, duidelijk overzicht, leuke attracties, tof peutergedeelte en lekker eten!”

 

Het podium

Een eervolle vermelding gaat naar nummer twee, Tarzan en Jane in Heusden-Zolder. En Saraland in Houthalen-Helchteren vervolledigt het podium op plaats drie.

Bij Tarzan en Jane kunnen kinderen zich uitleven op springkastelen, XL-glijbanen tot 9 meter hoog, de langste indoor rodelbaan van de Benelux, langs hindernissenparcours, op de slowglider of klimvulkanen, in de lasershooting …

Ook de kleinsten kunnen ongehinderd plezier beleven. Naast de afgeschermde peuterzone in de speeltuin is er zelfs een baby- en peuterzone in een afzonderlijke ruimte. Zo kunnen de mini’tjes in alle rust op ontdekking gaan. Volledig in boerderijthema mogen ze klimmen, dierengeluiden ontdekken, visjes vangen en nog veel meer.

Daarnaast vind je er een buitenspeeltuin, minigolf en voetgolf, een waterspraypark en zelfs 6 escaperooms.

In Saraland kunnen kinderen overdekt spelen, springen, klimmen, klauteren en glijden. 35 speeltoestellen en 25 glijbanen ten volle te gebruiken.

Waterratjes zullen ook verheugd zijn, want er is ook een geweldig zwemparadijs. Peuters en kleuters kunnen naar hartenlust spetteren in het kabouterbad, met kleurrijke glijbaantjes, borrelende paddenstoelen en fijne fonteintjes. Oudere kinderen kunnen volledig los gaan op de snelle glijbanen.

De volledige top 3

  1. Beverland (Maaseik)
  2. Tarzan en Jane (Heusden-Zolder)
  3. Saraland (Houthalen-Helchteren)

De andere genomineerden waren:

  • Kinderrijck (Bilzen)
  • Speelmijntje (Genk)
  • Activ (Tongeren)

 

Zo, veel speelpret iedereen! (en ouders, vergeet je oordopjes niet ;-))

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes