kerstboomdoolhof Oostende

Kerstvakantie met kinderen: leuke uitstapjes in West-Vlaanderen

23/12/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Tijdens de eindejaarsperiode hebben niet enkel de kindjes vrijaf, het is meestal ook een moment waarop heel wat ouders vakantie inlassen. Tijd om te genieten met het gezin. En er valt tijdens de kerstvakantie ook heel wat fijns te beleven in West-Vlaanderen. Wat inspiratie voor uitstapjes met jong (en oud).

Je hoeft het vaak zelfs niet ver te zoeken. Check de winterse events in jouw of een dichtbijgelegen gemeente. Rond kerst en nieuw organiseren heel wat gemeenten tal van activiteiten.

Kerstmarkten en winteractiviteiten

 

Lichtjeswandeling

Een beetje licht tijdens de donkerste dagen van het jaar? Daar zeggen we geen neen tegen en gelukkig zijn er een aantal gezellige lichtfestivals en -wandelparcours die je kunnen verwarmen.

Hier kunnen jullie genieten van kleur en licht in de provincie West-Vlaanderen

 

Verlichte tractorparade

Nog een gezellige topper die de laatste jaren alleen maar aan populariteit wint: volledig verlichte en feestelijk uitgedoste tractoren die in een prachtige stoet door de straten trekken.

Deze parades staan in de provincie Vlaams-Brabant op het programma:

  • Koksijde – 27 december 2023
  • Beselare – 29 december 2023
  • Gistel – 29 december 2023

 

Enkele bijzondere uitstappen met kinderen uitgelicht

1. Winter in het Zwin

valt in de kerstvakantie extra veel te beleven. In de vogelkijkhutten geven de gidsen tips hoe je vogels kan voederen en hoe je je eigen tuin aantrekkelijk kan maken voor zangvogels.

Spot allerlei vogels door een telescoop en in de labohut kijk je door een microscoop. De Zwingids vertelt je alles over de zaden, veren en kleine dierenskeletten die je uitvergroot kan zien.

Waar? Zwin Natuur Park, Knokke-Heist

Alle info.

2. Kerstboomdoolhoof

Tijdens de kerstvakantie staan maar liefst 1000 kerstbomen op het strand van Mariakerke bij Oostende. Ze vormen een betoverend kerstboomdoolhof. Je kan er helemaal gratis verdwalen, en het doolhof is zelfs rolstoel- en buggytoegankelijk.

Waar? Strand Mariakerke

Alle info.

3. Kinderen baas

Op 27 december moeten de grote mensen braaf zijn in de Koninklijke Stadsschouwburg. Kinderen kunnen dan lekker hun zin doen met creatieve doe-dingen en workshops in verschillende hoekjes van foyer tot kelder. Volg de muziek, proef van stil en luid en maak betoverende filmpjes en gekke foto's.

Waar? Koninklijke Stadsschouwburg, Brugge

Alle info.

4. Jungle Jump – kersteditie

Meer dan 40 springkastelen en attracties voor kinderen tussen 2 en 14 jaar. Mogelijkheid tot schminken en een ruime cafetaria met frietjes, broodjes, drankjes … Er is een EHBO aanwezig voor de kleine accidentjes.

Waar? Oktoberhallen, Wieze

Alle info.

Kindvriendelijkste brasserie in West-Vlaanderen

Uitstapjes kunnen je al eens een hongertje doen krijgen. Een lunch nodig om energie op te doen voor de namiddag? Of de dag lekker afsluiten?

Dan kan je misschien eens een bezoekje brengen aan de kindvriendelijkste brasserie van de provincie of langsgaan bij een van de andere genomineerden van onze verkiezing.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes