4624fi.jpg

Op reis! 5 tips om de kinderen onderweg te entertainen

24/07/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Ben je van plan om een lange autorit te ondernemen met je kleine kleuters of op reis te gaan met je gezin, dan weet je misschien al wel dat dat, euh, een uitdaging kan zijn. Hoe houd je hen blij? En jezelf ook? Eileen Ogintz schrijft op ‘Taking the Kids’ (check hier) wekelijks columns over het thema en geeft deze 5 tips.

1. Een lange autorit: plan pauzes

Tja, beetje vanzelfsprekend, horen we je denken, maar toch is deze heel belangrijk. Je houdt het best om de 2 à 3 uur even een pauze en laat zoon/dochter even de benen strekken.

Maak de pauzes leuk: probeer eens een picknick, zelfs al is het op een rustplaats naast de autostrade of een speeltuin. Nog een leuk idee: bezoek een attractie onderweg, zoals een vuurtoren of iets anders kenmerkends van de streek waar je door rijdt. 

2. Beschouw reistijd als bondingtijd

Beschouw je reis als een gelegenheid om ononderbroken tijd met elkaar door te brengen en te connecteren met je kind.

Tijdens autoreizen kun je bijvoorbeeld samen naar een audioboek luisteren, kies om de beurt een liedje of speel een klassieker zoals: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…’.

Op een vliegtuigreis kun je een kaartspelletje spelen of speel samen iets op de Ipad.

3. Maak hem/haar blij over de bestemming

Maak je kind blij over de reisbestemming door er een film over te bekijken of er een boek over te lezen.

Ogintz heeft bijvoorbeeld een boekenreeks over de grote steden in de Verenigde Staten, of laat hen ‘A Walk in London’ lezen, een roman voor kinderen van 5 tot 8 over alle attracties in Londen.

Koop tijdens de reis postkaarten van de panorama’s en andere mooie dingen die je ziet en laat hen op de terugweg naar huis op de achterkant schrijven of tekenen wat ze juist leuk vonden van die plek.

4. Neem voldoende eten mee

We weten het waarschijnlijk wel al, maar de kracht van eten mag niet onderschat worden onderweg.

Ogintz suggereert om lekkere traktaties mee te nemen die je kind misschien niet elke dag krijgt. Maak er kleine zakjes van, bijvoorbeeld van hun favoriete snoep of koekjes.

5. Laat (met mate) elektronische toestellen toe

Te veel tv- of Ipad-tijd is nooit goed natuurlijk. ‘Het is misschien gemakkelijk om je kind voor een scherm te plakken, maar je zult zien dat ze dat toch beu worden’, zegt Ogintz. Ze raadt dan ook aan om af te spreken hoe lang ze erop mogen spelen of naar mogen kijken. Je kunt hem/haar bijvoorbeeld één aflevering van een TV-show laten zien en dan een uurtje laten wachten tot het weer tijd is voor een volgende aflevering.

 

Bron: New York Times  

Meer tips en tricks voor een geslaagde familievakantie? Neem eens een kijkje in het boek Ik ga op reis en ik neem mee... de kinderen!. Meer info over het boek vind je hier

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes