4704fi.jpg

Op vakantie met de kinderen: 6 vaststellingen

25/06/2024

We gingen voor het eerst op reis met z'n viertjes. Het waren slechts vier dagen, maar we waren er toch even tussenuit. Helaas verliep niet alles volgens plan.

Het viel mijn man en mij op een van die avonden op hoe anders reizen is geworden.

Op reis gaan met kleine kindjes is:

  1. Anders. Geen reeks musea bezoeken of een uurtje luieren aan het zwembad met een cocktail in de hand. Na vijf minuutjes staat er meestal al een kleine kerel naast jou te huilen 'Mama!!! Ik moet pipi doen!"
  2. Drukker. Ik, als ouder, ben makkelijk te entertainen. Een goed boek, een lekker kopje thee of een goed glas wijn en een rustige omgeving: laat de vakantie maar beginnen. Tot na een kwartiertje je kleine man aan je broek staat te trekken: "Ik verveel me", " Wat gaan we doen?", "Maar jij moet meespelen.', ...
  3. Omvangrijker. Een kleine koffer voor ons beiden. Dat was wat wij vroeger meenamen als we een weekendje weg gingen. Nu proppen we de koffer van onze Caddy vol en stapelen we tetrisgewijs tot alles erin past. Van al die koffers en spullen is er nog steeds 1 koffer voor ons.
  4. Eindeloos: Zo lijkt het soms toch. De wereld ligt aan onze voeten. Toch kan een reisje naar Nederland voelen alsof je de oceaan aan het oversteken bent. Een reis van twee uurtjes lijkt soms 24 uur te duren. "Mama, zijn we er al?", "Waarom staan we stil?", "Papa, kan je niet sneller rijden?"... Een uitdagende oefening in innerlijke rust en geduld.
  5. Vermoeiender. Zowel voor de kinderen als de ouders. Ik dacht dat een hele dag steden en musea bezoeken vermoeiend was. Tot ik een keer twee uur mijn zoon achterna heb gezeten in een indoor zwemparadijs. Leuk is het wel maar die avond lag iedereen toch snel te slapen in de zetel.
  6. Waardevoller. De schilderijen die ik in het Van Goghmuseum zag waren prachtig om te zien. Een indoor zwemparadijs of  bezoek aan de kinderboerderij zorgden echter voor evenveel "oooooohs" en "aaaahs", verwondering en mooie herinneringen. Maar niets kan de blik in de ogen van Jonah overtreffen wanneer hij op het einde van de dag zegt " Mama, dit was de beste dag ooit!".

Een reis met kindjes is anders dan een romantisch weekendje weg met z'n tweeën.

Maar ik vind het ene niet beter dan het andere. 

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes