jongen vertrekt op kamp

Twee kinderen op kamp: een weekje kinderloos

5/07/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Euh … en plots was het zondag 3 juli en vertrekken onze boys van 10 en 8 morgen allebei op scoutskamp. Kan iemand me dat misschien even uitleggen? Want daarmee is niet alleen het officiële startschot van de grote vakantie gegeven (hoezo dat schooljaar is al voorbij?!) maar zijn we in één beweging ook aanbeland in het tijdperk van en aangesloten bij het clubke van ouders die voor het eerst in pakweg een decennium een week kinderloos zijn (en nu we toch bezig zijn: kan iemand me dan, alstublieft dankuwel, ook meteen even uitleggen waar die 10 jaar dan wel naartoe zijn?). 

Ik zou nochtans zweren dat het gisteren was dat ik werd ingeleid voor de geboorte van kind 1 omdat hij er niet beter op vond dan zijn laatste dagen in mijn baarmoeder al bungeejumpend met de navelstreng te spenderen. Dat typeert hem trouwens nog altijd “tiens, waar zou dit touwtje eigenlijk voor dienen en wat zou er gebeuren als… ? Laat ik er maar gewoon eens aan trekken” Maar dit terzijde. 

Vanaf mei heerst er bij ons thuis ieder jaar een hectische periode van bedrijvigheid en feestjes, die traditiegetrouw wordt ingezet met Moederdag. Daarna volgen gewoonlijk een processie van – in willekeurige volgorde - schoolfeesten, familieweekends, twee kinderverjaardagen met bijhorende feestjes voor verschillende doelgroepen (komaan moeder: uitnodigen, organiseren, bakken, versieren en trakteren maar!), Vaderdag, een huwelijksverjaardag, af te kruiden met nog wat communie- of lentefeesten en dit jaar, bij wijze van uitbreiding en als kers op de taart - waarom niet? –  nog een coronabesmetting dabei. Tegen dat het begin juli mijn eigen verjaardag is, wil ik gewoonlijk niks liever dan me in alle rust ongegeneerd op mijn wenken laten bedienen door andere mensen. 

De laatste schooldagen-rush hebben we zonet ook weer zonder kleerscheuren achter de rug.  Het spreekt voor zich dat yours truly op 28 juni nog op zoek moest naar een afscheidscadeautje voor juf en meester en de rapporten werden ergens tussen de soep en patatten opgehaald. Tussen alle eindeschooljaarbezigheden door moest er ook nog kampbagage worden ingepakt (want deze moet hier een week voor vertrek al worden binnengebracht bij de leiding) en kom je - uiteraard fashionably late - tot de vaststelling dat kind 1 wel zeer recentelijk zijn scoutsschoenen is ontgroeid en dat kind 2 nog een zaklamp en slaapmatje nodig heeft. 

Na wat last-minute winkelbezoeken werden hier de voorbije week dus duchtig kampkledingsets samengesteld, muggenmelk in toiletzakken gegooid, kattenbelletjes tussen bagage verstopt, adressen op gefrankeerde enveloppen geschreven en ondergoed ingepakt. Die laatste twee trouwens volledig tegen beter weten in want kind 2 merkte fijntjes op dat brieven schrijven veel te lastig is, één T-shirt voor de hele week meer dan genoeg en vroeg of ik me eigenlijk wel realiseerde dat hij toch geen proper ondergoed gaat aandoen.  Ergens tussen de bedrijven door wordt er uiteraard ook nog gewoon gewerkt, boodschappen gedaan, gekookt en gewassen en gestreken. 

En zo kan het dus al eens gebeuren dat je na twee drukke maanden ineens boven water komt om naar adem te happen, de grote vakantie net op tijd begonnen blijkt en je zonen alweer klaar staan om op kamp te vertrekken. Neem het er dus maar eens van op kamp, jongens, en profiteer ervan. Doe wat thuis niet mag en smeer maar boterhammen met choco én hagelslag à volonté. Wij zullen – naast beseffen hoe stil het in huis wel is, ons afvragen wat jullie aan het doen zouden zijn en aftellen tot jullie weer thuis zijn – ook proberen te profiteren van avondjes uit zonder babysit en eten dat jullie niet lusten…   

 

Barbara
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes