8043fi.jpg

Uitgetest: 5 geweldig leuke uitstapjes met kids uit Nooitgedachtland + ontdek het boek!

17/07/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Trek jij er graag op uit met je kindje(s)? Uhu … wij bij Mama Baas ook! En omdat we graag nieuwe dingen ontdekken, snuisterden we in het gloednieuwe boek ‘Nooitgedachtland’, met oneindig veel inspiratie voor uitstapjes in België en Nederland. Deze 5 toppers kozen we eruit. En we staan te popelen binnenkort om nog meer activiteiten uit te proberen.

quattrocycle
quattrocycle

1. Quattrocycle in Kruibeke

Testpanel: Leon (9), Louis (7) en mama Lore

Is het een gewone fiets? Is het een go-cart? Nee, dat is het niet, het is een quattrocycle – een soort (lig)fiets voor het hele gezin, elektrisch ondersteund. Dat wilden wij weleens uittesten, en dus trokken we op een zonnige namiddag richting Kruibeke.

Na een woordje uitleg over het besturen van de quattrocycle en de route gingen we op weg. De tocht bracht ons doorheen de prachtige polders van Kruibeke. Op het begin en het einde na was de route autovrij en dus konden we in alle rust genieten van de mooie omgeving en het heerlijke weer. Onderweg keken we onze ogen uit: we zagen alpaca’s, heel wat vogels, sluizen, graffiti, kunstwerken, de Schelde, de polders …

En ook onze quattrocycle sprong in het oog – we werden meer dan eens aangesproken en vrolijk toegezwaaid. De quattrocycle is trouwens elektrisch ondersteund (wat op de stukjes bergop welgekomen was ;-)) en heeft individuele versnellingen, zodat iedereen op eigen tempo kan trappen. Uiteindelijk hadden we een goeie twintig kilometers in de beentjes en konden we terugkijken op een zalige namiddag. De perfecte uitstap op een zomerse dag!

Waar?

Quattrocycle

Kruibekestraat 116 A - 9150 Kruibeke

www.ontdekkruibeke.be

 

Kids wellness
Kids wellness

2. Wellness voor kids in Oostende

Testpanel: Hannah (9), Fien (12) en mama Evelien

Ik heb twee meisjes en die genieten net zo hard van wat verwennerij als hun mama. Dus de kinderwellness klonk als muziek in hun oren - in tegenstelling tot mijn woorden soms, want die horen ze af en toe toch minder goed ;-).

Zoals in een echte 'grote mensen' wellness kregen ze meerdere keuzes voorgeschoteld: een massage met chocolade, nageltjes kleuren, een kids glow. Wij gingen voor de ‘Kids Glow’: een voetbadje, voetmassage, handjes masseren, gezichtsmaskertje MET komkommer - yes, the real deal :-) - hoofdje masseren ... Hoe superchill zagen mijn meiden er nadien uit!

En pluspunt: ik kon zelf ondertussen ook een rustmomentje inplannen: koffietje gedronken en ondanks het feit dat ik zelf geen massage kreeg, vond ik het echt een zalige namiddag. Zalig om mijn meisjes te zien genieten.

Een aanrader, deze heel fijn uitgeruste locatie met tipitentje, kussentjes … en ruuuust. 

Waar?

Kids wellness

Torhoutsesteenweg 9 - 8400 Oostende

www.kids-wellness-spa.be

 

klimzaal voor kinderen Stordeur
hoogteparcours voor kinderen Stordeur

3. Klimmen op kindermaat in de Stordeur

Testpanel: Hannah (6) en meter Inne(ke)

Klimmen, klauteren, avontuur ... dat moet je Hannah geen twee keer vragen. Zij zag het meer dan zitten om zich een halve dag te gaan uitleven in de speciaal voor kinderen ontworpen klimzaal van de Stordeur in Leuven. In deze funhall voor kleine klimmers staan verschillende kleurrijke klimwanden en originele klimobjecten. Voor je begint, krijg je een korte en duidelijke uitleg en er zijn altijd begeleiders in de buurt als je ze nodig hebt.

Jaak en de Bonenstaak was dé favoriet van de ochtend. Die bedwong ons berggeitje meer dan 1 keer. Maar ze klom ook als Batman, brandweervrouw, cowboy en spin in een reuzenweb. 

Kijk zeker ook omhoog, want daar hangt een spectaculair hoogteparcours voor de kids zonder (hoogte)vrees. Hit nummer twee tijdens onze klimuitstap! Al hield ik er wel een stijve nek aan over door vanop de grond mee te genieten - maar iemand moet deze apenkuren op beeld vastleggen, toch?

Oh, en je hoeft je absoluut geen zorgen maken over de veiligheid. Je kindje is de hele tijd gezekerd. Met een makkelijk systeem trouwens, waarmee kindjes vanaf een jaar of 6 zelf hun musketon kunnen vastklikken - natuurlijk houd je een oogje in het zeil of ze het juist doen, maar ons klimwonder deed dat prima. 

Het was de eerste keer dat we hier kwamen klimmen, maar na een paar minuten was het overduidelijk dat het niet de laatste keer zou zijn. Om de spieren nog wat ... euh ... los te maken, even stuiteren op het springkasteel en hop, voor we het goed en wel doorhadden, was de voormiddag al voorbij. Maar wij komen dus terug!

Waar?

De Stordeur

Aarschotsesteenweg 112 - 3012 Wilsele

www.destordeur.be

 

Koezio
Koezio

4. Escapen met kids in Koezio

Testpanel: Leon (9) en papa Vic

De Elite Agents Missie is een ideale activiteit voor iets grotere kinderen die wel te vinden zijn voor een portie spanning. De setting straalt een James Bondachtige sfeer uit en dat spreekt natuurlijk meteen tot de verbeelding.

Bij aankomst maakten we eerst elk een spelersprofiel aan, en daarna gingen we met een donkere en trillende lift naar de lockerroom beneden – kwestie van meteen in de juiste sfeer te worden ondergedompeld. Zo konden we ons helemaal inleven in onze rol als Elite Agents. In de lockerroom lieten we onze spulletjes achter, en dan kon het echte werk beginnen!

De bedoeling is dat je verschillende opdrachten doorloopt, zodat je daarbij telkens punten kan verzamelen. Met een badge-armband worden die punten bijgehouden, zodat je op het einde van de Missie kan zien wie uitgeroepen wordt tot beste Elite Agent. De opdrachten waren heel uiteenlopend, de ene nog cooler dan de andere: van een doolhof over een mega-ballenbad met glijbanen tot uitdagende denkspelletjes en niet te vergeten: een klimparcours in de hoogte. Ideaal voor echte durvers: spanning, fun en adrenaline verzekerd!

En wij willen vanaf nu alleen nog aangesproken worden als ‘Special Agents’, dat spreekt ;-).

Waar?

Koezio

Boulevard Lambermont 1 - 1000 Brussel

https://koezio.co/nl

 

cocotine
cocotine pancakes

5. Gezellig brunchen in Cocotine in Gent

Testpanel: Yasmine (die eerst even ging voor een beetje us-time met haar vriend ;-))

Cocotine ligt niet echt in het centrum van Gent, maar is zeker de moeite waard om eens te gaan brunchen, lunchen of koffie te drinken. Alleen al het interieur is supertof. Zeer mooi en origineel. Het eten ziet er niet alleen prachtig uit, maar het is al even lekker.

Wat je mag verwachten? Klassiekers met een twist en kleurrijke bordjes die je instant vrolijk maken. De fluffy pancakes die eruitzien als een schilderijtje, waren overheerlijk. Kleine dingetjes die je vers fruitsap of koffie net dat niveautje hoger tillen … Oh bij ieder drankje, krijg je een heerlijk cakeje :-). Zeker de moeite om eens te doen met de vriendinnen of met je dochter!

Waar?

Cocotine

Leithsstraat 51 - 9000 Gent

https://cocotinecoffee.be 

 

Nooitgedachtland

Ontdek 320 originele uitstapjes en overnachtingen

"Nooitgedachtland" is er voor gezinnen, koppels, vriendengroepen, drukbezette mensen met weinig tijd ... die graag op stap gaan, originele dingen ontdekken, maar liever het opzoekwerk overslaan. Auteur Vanessa Sanders bundelt twee jaar research in dit boek en bezorgt je hiermee oneindig veel inspiratie voor uitstapjes binnen de Benelux.

Iets gaan drinken in een kattencafé? Of gaan picknicken tussen de schapen? Misschien toch liever een Willy Wonka-wandeling? Of is je kind eerder een waterrat en zegt varen met een vlot je meer? Alle uitstapjes zijn geschikt voor kinderen, maar ook als ouder is dolle pret gegarandeerd. Een korte activiteit of liever met een hapje en overnachting erbij? Alles komt aan bod!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes