Detective Didi en Sidekick

Hoe praat je over kanker met een kind? Met de hulp van een detective en zijn sidekick

8/02/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

De cijfers breken ons hart, maar elke week krijgen gemiddeld 10 kinderen in ons land kanker. Hoe leg je zoiets uit aan een jong kind? Praten over kanker op kindermaat, eigenlijk wil je het niet én het is niet makkelijk. Maar misschien wordt het iets minder zwaar met het boekje ‘Detective Didi & Sidekick’.

Bestel hier het e-book van Detective Didi & Sidekick

Er bestaan ongeveer 16 verschillende types kinderkanker, die nog eens onderverdeeld zijn in groepen met verschillende eigenschappen. Dat maakt een spijtig totaal van zo’n 60 varianten, die elk om specifieke wetenschappelijke aandacht vragen. Want in principe is elke vorm van kinderkanker een zeldzame aandoening.

Maar wat is kanker nu precies? Waarom is de ziekte ‘anders’ als ze kinderen treft? Hoe kom je tot een correcte diagnose en welke onderzoeken moeten kinderen daarvoor ondergaan?

Als je kindje kanker heeft, zit je vaak met meer vragen dan antwoorden. En dan kan je alle hulp (en steun) gebruiken.

Interactief en op kindermaat

Detective Didi en Sidekick

Het farmabedrijf Bayer, patiëntenexperten van KickCancer, pediatrisch oncologen van diverse centra in België en de BSPHO (Belgian Society of Paediatric Haematology) sloegen de handen in elkaar. En dat leidde tot een toegankelijk boekje om kinderen met kanker, hun ouders, familie en vrienden te helpen met heldere informatie.

Maak kennis met ‘Detective Didi & Sidekick’. Een interactief boekje dat kinderen uitlegt wat kanker is én hoe een eventuele behandeling eruit kan zien.

‘Spelenderwijs’ leer je meer over die enge ziekte, hoe je ermee kan omgaan en wat er allemaal staat te gebeuren.

En ja, er is soms ook plaats voor humor!

Opbrengst naar kinderkankeronderzoek

Detective Didi & Sidekick

Het boekje is in de eerste plaats bedoeld om kinderen met kanker en hun omgeving bij te staan in een moeilijke periode in hun leven.

Maar het wil ook het onderzoek naar kinderkanker helpen. Je kan het online kopen tegen slechts 9.99 euro en de opbrengst van het boekje gaat naar kinderkankeronderzoek.

En als je weet dat de meeste baanbrekende en geruststellende innovaties in de behandeling van kanker vaak enkel voor volwassenen zijn en dat er dus minder tot weinig wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar de vele vormen van kinderkanker, is dat alleen maar een goede zaak.

Bestel je exemplaar

Hey daar! Ik ben Didi de Detective.

Ik hoorde dat er iets aan de hand is met jou. Misschien vraag je je af waarom je de laatste tijd zo vaak naar de dokter moet?

Geen zorgen, ik ben de allerbeste detective van de hele wereld. En jij ziet er mij de perfecte speurneus uit om me te helpen bij deze spannende speurtocht!

We moeten trouwens niet alleen op speurtocht gaan. We nemen onderweg ook je familie, vrienden en klasgenootjes mee. En we krijgen de hulp van dokter Giraf en verpleegster Pam de Panda!

Ben je er klaar voor? Let's go!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes