broertjes

3 Gouden tips voor boysmoms

5/04/2024

Man, man, man … Jongens toch! Het kan geen toeval zijn dat deze uitdrukkingen enkel in de mannelijke variant voorkomen. Want met alleen maar jongens in huis, kom je elke dag nieuwe, hilarische, chaotische en onverwachte situaties tegen. Als doorgewinterde, driedubbele jongensmama geef ik je alvast enkele gouden tips. Wees gewaarschuwd. Be prepared!

Never show your fears!

Anything you say, can and will be used against you. Misschien niet in a court of law, maar wel door jouw kleine spruit. Hoe klein hij ook is, dat kleine kereltje zal daar – weliswaar vol humor – misbruik van maken. 

Onze jongste was amper twee toen we onverwachts bezoek kregen van een achtpotige, ongenodigde gast. Van het harige type. Ik heb een gruwelijke hekel aan die beestjes, dus misschien (correctie: waarschijnlijk!) slaakte ik een klein gilletje bij die ontmoeting. Ik zou het niet erg gevonden hebben als ik daardoor mijn angsten per ongeluk aan mijn zoontje doorgegeven had. Want nóg enger dan achterna gezeten worden door zo’n achtpotig, harig monster (Met zes poten minder, ben ik sneller, ha!), is achterna gezeten worden door iemand anders die zo’n eng beest vasthoudt! (Bye bye, snelheidsvoordeel…)

Helaas was er van angst bij hem niets te merken. Mijn kleinste kereltje vond de situatie bijzonder grappig. Hilarisch zelfs. Zó hilarisch, dat hij mij de rest van de dag herhaaldelijk de stuipen op het lijf wist te jagen met telkens hetzelfde zinnetje: ‘Kijk mama, nog een spin!’ Uiteraard gevolgd door een (ik moet het toegeven – wel héérlijk) bulderend lachsalvo. Blijf dus ten allen tijde kalm, anders komen angstsituaties als een boomerang terug. In your face, of course!


Luister mooie liedjes in je eentje

Mooie liedjes duren niet lang, zeggen ze. En dat klopt volledig als je een boysmom bent. De liedjes duren uiteraard nog altijd zo’n drietal minuten. Maar het gevaar schuilt erin dat je ze niet meer lang mooi zult vinden, als je ze samen met je mini-man beluistert. Terwijl jij (luidkeels of in je hoofd, dat doet er niet toe) meezingt met diepgaande teksten, zoekt dat kleine brein naar herkenbare woorden. Het liefst van al: grappige woorden. En welke woorden vinden jongens het grappigst van al? Right! Vuile woorden … Één keer een vuil of grappig woord horen is helaas al voldoende om jouw favoriete liedje Mama-Appelsapgewijs om zeep te helpen. (Ed Sheeran-fans stoppen hier het best met lezen!)

Om het leed van was vouwen wat te verzachten, zet ik al eens graag wat muziek op. Toen Ed Sheerans Best part of me in mijn playlist voorbijkwam, vond een van mijn jongens het nodig om het lied voorgoed naar de vaantjes te helpen. Bij het refrein ging het mis: Baby, the best part of me is you! ‘Maar mama, waarom zingt die meneer eigenlijk over een pispot? Dat is toch niet mooi?’ Nee, klopt, dat is niet mooi. Daarom zingt hij dat dan ook niet… Maar ik hoor het voortaan dus wél. Elke keer. Het ergste aan Mama Appelsapjes? You can never unhear them again! (En jij vanaf nu ook niet. Sorry daarvoor!)


Maak vriendjes met de wc-eend

Wat ben je blij als die pampertijd voorbij is en je kleine spruit zonder accidentjes de dag door komt! Ook al vindt hij heus wel andere manieren om je een berg was te bezorgen, dit is toch een enorme stap voorwaarts. Tot hij het staand plassen ontdekt. Error! 

Toegegeven, we zijn soms jaloers op dat kunstje van de natuur. Zeker als je een lange boswandeling maakt of wanneer je over de Franse snelweg raast en hoognodig moet plassen. Maar dat voordeel heeft ook een enorm groot nadeel. Hoewel jouw superheld-op-korte-beentjes erin slaagt om tijdens het wildplassen precíes op het kopje van die ene voorbij trippelende mier te mikken, lijkt diezelfde precisie binnenshuis volledig te vervallen. De opening van het toilet blijkt zelden of nooit groot genoeg te zijn, waardoor er altijd druppels (als je geluk hebt!) of hele plassen (helaas wel!) op de wc-bril, tegen het deksel, naast de pot en zelfs tegen de muur terechtkomen. De geur krijg je er gratis bij. Als je niet oplet, krijgt je gezellige kleinste kamertje in no time het aura van een niet-zo-welriekend steegje. Gelukkig weet de wc-eend daar wel raad mee. Aangezien je hem vanaf nu all day, every day stevig vastpakt, kun je hem dus net zo goed tot je nieuwe BFF dopen.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes