5524fi.jpg

Horoscoop: Schorpioen, zo zit je kind in elkaar

17/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Is je kindje geboren tussen 23 oktober en 22 november? Dan is het een Schorpioen van horoscoop. Maar wat zegt dat eigenlijk over het karakter van je kind? We zetten even een aantal kenmerken op een rijtje.

Schorpioenen zijn charmant en innemend, maar tegelijk moeilijk te doorgronden. Ze zitten vol energie, en hebben uitdagingen nodig om die energie kwijt te raken.

Sterke persoonlijkheid

Schorpioenen hebben een sterke wilskracht. Ze zijn uitermate volhardend om te bereiken wat ze willen. Dat kan weleens tot wanhoop leiden bij hun ouders, omdat die hun Schorpioentje met de beste wil van de wereld niet op andere gedachten kunnen brengen. Schorpioenen weten dan ook héél goed wat ze willen, en zullen desnoods stampvoetend hun zin doordrijven.

Het zijn persoonlijkheden waar je niet makkelijk omheen kunt. Ze denken vaak ook erg zwart-wit en houden daarbij erg vast aan hun eigen mening.

Mysterieus

Schorpioenen houden van geheimzinnigheid. Ze spelen graag verstoppertje en een geheim dagboek of een geheime taal vinden ze helemaal het einde. Gun je kind ook zijn geheimpjes.

Schorpioenen worden bovendien vaak zelf ook als mysterieus ervaren. Ze zijn moeilijk te begrijpen of te doorgronden, omdat ze zich liefst verbergen achter hun schild en vaak verlegen of teruggetrokken zijn. Nochtans hebben ze eigenlijk een oprechte en warme interesse in anderen en zijn het echte gevoelsmensen. Alleen vinden ze het soms lastig om die gevoelens en emoties te laten zien…

Psychologisch inzicht

Schorpioenen voelen emoties van anderen haarfijn aan. Ze stellen scherpe vragen en zijn geboren met een groot psychologisch inzicht. Ook op latere leeftijd zijn ze erg geïnteresseerd in hoe anderen in elkaar zitten.

Ze hebben ook  algemeen een uitgebreide interesse, vooral in de dingen die je niet kan zien. Ze willen alles begrijpen en stellen enorm veel vragen. Soms moeten ze echt leren om te berusten en om niet alles te willen controleren.  

Venijn

Een Schorpioen die in het nauw wordt gedreven, die durft weleens te steken. Schorpioenen zijn gevoelig en emotioneel en kunnen jaloers reageren op anderen. Als ze groter worden, durven ze ook te manipuleren of agressief uit de hoek te komen

Discipline

Als ouder van een schorpioen moet je sterk in je schoenen staan, net omdat ze zo’n sterke persoonlijkheid hebben. Schorpioenen hebben nood aan veel discipline en een consequente opvoeding. De beste manier is om aan een Schorpioen duidelijk en vriendelijk uit te leggen waarom iets zus of zo is.

Schorpioenen voelen zich helemaal in hun sas als ze opgroeien in een open en warme omgeving, waarin ze met een gerust hart allerlei vragen mogen stellen. Bij te veel afwijzing en negativiteit kan je kind zich terugtrekken, maar tegelijk hebben ze wel grenzen nodig. Vastberaden en vriendelijk zijn dus dé sleutelwoorden.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes