mama en zoon

Jongens die mama’s-kindjes zijn, zouden gelukkiger en succesvoller zijn volgens onderzoekers

5/09/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Laten we eerlijk zijn, het beeld dat de maatschappij heeft van “mama’s-kindjes” is niet altijd positief. Zo worden ze nogal eens bekeken als zwak en bepamperd of als weinig zelfstandig, terwijl we als mama natuurlijk willen dat onze zonen opgroeien tot mannen die sterk in hun schoenen staan. Maak je echter geen zorgen: uit onderzoek blijkt een nauwe band tussen moeder en zoon net een groot pluspunt te zijn! 

Er werden in het verleden al verschillende studies uitgevoerd waaruit blijkt dat een goede band tussen moeder en zoon alleen maar positieve gevolgen heeft. Zo werd in 2012 een studie gedaan aan de Universiteit van Harvard waarbij er gekeken werd naar de veranderingen in persoonlijkheid doorheen de jaren. Mannen die een nauwe band hadden met hun moeder bleken daarbij niet alleen betere resultaten te halen op school en werk, ze verdienden ook meer. 

Bij een andere studie, gepubliceerd in Child Development, werden bijna 6.000 kinderen opgevolgd. Daarbij zagen onderzoekers dat babyjongetjes die geen sterke hechting kennen bij hun moeder, opgroeien tot agressievere en destructievere kinderen. Volgens Dr. Michael Kimmel, een socioloog die al veel heeft geschreven over mannelijkheid, dragen ze bovendien een angst voor intimiteit en verraad mee in hun volwassen jaren. Die angst zou te wijten zijn aan het feit dat de eerste vrouw in hun leven hen heeft afgewezen. 

En dan is er nog een studie waarbij 426 jongens uit publieke middelbare scholen in New York werden gevolg. Onderzoekers merkten daar dat jongens die een sterkere band hadden met hun moeder, minder geneigd waren om mannelijkheid te definiëren als een kwestie van stoer en onafhankelijk zijn en je emoties niet tonen. Deze jongens vertoonden minder angsten en depressies en haalden algemeen betere punten. 

Het opvallendste is dat een sterke band tussen vader en zoon niet dezelfde effecten heeft.

Mama’s en zonen, het is iets speciaals. En (mocht je er al aan twijfelen) er is dus geen enkele reden om hen niet te overspoelen met liefde! 

 

Bron: Kidsactivities  
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes