kids

10 dingen die ik heel hard ga missen nu de grote vakantie voorbij is (en 5 die ik helemaal NIET ga missen)

29/08/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

September. De grote vakantie zit er weer op, tijd voor een nieuw schooljaar. Heel eerlijk? De vakantie had voor ons gerust wat langer mogen duren. Het zal ergens wel deugd doen om terug naar het normale leven te gaan, maar er zijn toch een aantal dingen die we heel hard gaan missen van die zalige vakantie …

10 dingen die ik ga missen nu het schooljaar weer begint 

 1. Tijd samen 
  Versta me niet verkeerd, natuurlijk zal ik er wel van genieten om (eindelijk) nog eens alleen te zijn en mezelf te horen denken. Maar tegelijk zal het zwaar afkicken worden van al dat samenzijn. Ik zat gisteren al af te tellen tot die eerste schooldag voorbij was en ik kon luisteren naar al hun verhalen. Ik heb er zo van genoten om écht samen te zijn (op vakantie zelfs 24/7) en nu moet ik ze weer een beetje loslaten, of ik daar nu klaar voor ben of niet. Slik … 
 2. Geen wekker zetten (of die wekker later zetten)
  Ik zal er geen doekjes om winden: het piekte gisteren, en dat zal het komende dagen nog wel eventjes doen. Niet dat we in de vakantie tot de middag in ons bed lagen – we hebben kindertjes, weet je nog ;-). Maar het was toch allemaal wat minder strikt als die kindertjes in kwestie niet naar school moesten. 
 3. Geen ochtendrush 
  Het circus begint weer: ‘hup, kleertjes aan!’ ‘Eet eens door!’ ‘Is je boekentas gemaakt?’ ‘Komaan, doe die schoenen nu aan, we moeten vertrekken!!’ Ik kan niet zeggen dat ik dat gemist had, om eerlijk te zijn ;-). In de vakantie verliep het toch allemaal wat meer ontspannen, zélfs als we zelf wel moesten werken. Ik werk thuis, dus konden de kinderen rustig wakker worden en nog wat rondhangen in hun pyjama. Of ze gingen naar een kampje waarbij het begin-uur niet zo strikt vastlag. Of ze waren bij oma. In elk geval, de stresserende ochtendrushes lagen alweer twee maanden achter ons …
 4. Leven zonder klok 
  Het kon en mocht allemaal wat losser in de vakantie. Eten wanneer we honger hadden, of dat nu om 11u30 was of om 14u. De kinderen die wat later gingen slapen, omdat we toevallig op een barbecue zaten bij vrienden. Heerlijk, om eens even écht van “Let it goooooo” te kunnen doen. 
 5. Taxi mama (of papa) op stal 
  In de zomervakantie lagen de hobby’s van de kinderen stil, en dus kon Taxi Mama (of Taxi Papa) op stal blijven. Uiteraard vind ik het geweldig dat mijn kinderen iets hebben gevonden wat ze graag doen en dat ze zich daar helemaal in kunnen uitleven. Maar voor de verandering eens geen ingewikkelde schema’s van wie wanneer waar moet zijn, het deed verdorie toch ook eens deugd! 
 6. Zomers weer 
  Wat kan ik zeggen, ik ben een echte zomermadam. Geef mij zonnig weer en ik leef helemaal op. Oh, wat zal ik die warme zomeravonden missen. En wat vind ik het jammer dat we binnenkort niet meer buiten kunnen eten. Da’s niet alleen gezellig, het bespaart me een pak werk (want de vogeltjes komen die kruimeltjes opsmikkelen in plaats van mijn stofzuiger). Ik weet wel, het was deze zomer geen topper, dat weer. Maar toch ... En ik weet wel dat de zomer nog een paar weken blijft duren – maar ik voel nu al dat dat het ’s morgens en ’s avonds wat frisser wordt. De herfst hangt al in de lucht. Mag ik dus al beginnen aftellen naar volgende zomer? 
 7. Spontane apéro’s 
  Wij maken het graag gezellig. En op vakantie klonk het dus al vaak: “Het is dan tijd voor een aperitiefje zeker?” Ook de kinderen genoten met volle teugen van die momenten. Maar nu is het toch echt wel tijd geworden om de broeksriem weer wat aan te spannen en al die aperitiefjes wat aan banden te leggen. Hoe jammer ook … ;-)
 8. Uitstapjes 
  In de vakantie was er tijd om met de kinderen op stap te gaan. Een wandeling of fietstocht, een ijsje gaan eten, naar de dierentuin of een pretpark, … Zalig, om samen op ontdekking te gaan en dingen te beleven. Maar nu staat de agenda weer propvol, waardoor er maar weinig tijd zal overblijven voor zulke uitstapjes … 
 9. Geen files 
  De wederhelft moet een behoorlijk eindje rijden naar zijn werk. Maar in de vakantie ging dat toch een pak vlotter, omdat er veel minder file was. We zetten ons alvast schrap voor de herintroductie van het fileleed … 
 10. Geen moetjes, alleen maar magjes 
  Niets zaliger dan dat vakantiegevoel waarbij álles kan en mag (bij wijze van spreken). Niets moet, niksen mag. Proberen we collectief om dat ontspannen gevoel nog héél even vast te blijven houden? 

5 dingen ik NIET ga missen 

Maar hey, de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat er toch ook een paar dingen zijn die ik helemaal níet ga missen, en waarvoor ik stiekem misschien toch een klein beetje uitkeek naar vandaag:

 1. Rommel en chaos 
  Negen weken lang twee kinderen in huis, dat resulteert in chaos. En rommel. Overal speelgoed. Papiertjes. Kruimels. Je snapt het wel. Een opgeruimd huis, ik ga daar precies niet rouwig om zijn. 
 2. Teveel aan decibels
  Rust, kalmte en stilte. Dat deze begrippen er niet bij waren, de afgelopen vakantie. En dat ze toch wel aanlokkelijk klinken, eigenlijk. 
 3. Geruzie 
  Zet twee kinderen een hele vakantie samen, en er wordt wat af geruzied, gediscussieerd en gestreden. Zal ik ab-so-luut niet missen. 
 4. Entertainen 
  ‘Mamaaaaa, ik verveeeeeeel me!’ ‘Wat gaan we doen vandaag?’ Mijn ideeën zijn OP. De entertainer in mij is uitgeput. Tijd voor een lange herfst/winterslaap lijkt me! 
 5. Gebrek aan structuur
  De vakantie is mooi geweest, heel mooi zelfs. We hebben ervan genoten. Maar wat regelmaat en structuur verwelkom ik nu toch graag terug. Met open armen! 

Let’s do this! 
 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes