Quattrobike

5 plezierige fietsactiviteiten met kinderen

17/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Wandelen is niet altijd de favoriete bezigheid van de kleinsten, maar geef ze een fiets en het is een ander verhaal. Trek er met het gezin op uit op twee wielen langs originele routes.

1. IJsjesfietstocht – Kasterlee

Het leven is als een ijsje. Je moet ervan genieten voor het smelt. En dus schotelen we je een fietstocht voor met als hoofdthema … ijsjes! Hiervoor moet je naar Kasterlee, want daar stippelden ze een heuse ijsjesroute uit. Starten doe je aan het Kabouterbos en vervolgens volg je fietslus 3.

Tijdens je rit stop je op verschillende locaties waar je een ijsje kan verorberen. Een van de plekjes waar je stopt, is de geitenboerderij Polle, waar je kunt genieten van allerlei specialiteiten die gemaakt werden met geitenmelk.

Info:

IJSJESFIETSTOCHT

Markt 42 - 2460 Kasterlee

www.visitkasterlee.be

 

2. Escape the bag-tocht – locaties over heel België

Zin in een gratis fietstocht in je buurt of in een regio die jij kiest? Een fietstocht die vol zit met raadsels en puzzels die jij moet oplossen om op het einde van de fietstocht de schatkist met slotjes te openen? Dan is de Escape The Bag fietstocht echt wat je zoekt.

Deze fietstocht kan je overal doen, aangezien je de acht stopplaatsen overal kunt inplannen. Het materiaal dat je nodig hebt voor deze fietstocht en hoe je precies te werk gaat, vind je terug op onze website of de link hiernaast.

Info:

ESCAPE THE BAG

Het materiaal dat je nodig hebt voor deze fietstocht en hoe je precies te werk gaat, vind je terug op de website van Nooitgedachtland.

 

3. Quattrocycle – Kruibeke

De naam verraadt het al een beetje. De quattrocycle is een fiets waar je met zijn vieren op kan. Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat dit iets weg heeft van een gocart, maar dat klopt niet helemaal. Hier heb je namelijk te maken met een ligfiets met veringen en versnellingen.

Ook de naam 'familiefiets' is niet gestolen aangezien ieder, door de aanwezigheid van persoonlijk instelbare stoeltjes en pedalen, in zijn/haar tempo kan trappen. Gezellig peddelen langs het water en langs groene wegen. Fun voor jong en oud! En dat kunnen we met 100 % zekerheid zeggen, want we deden de test :-).

Info:

QUATTROCYCLE

Kruibekestraat 116 A - 9150 Kruibeke

www.ontdekkruibeke.be

 

4. Spoorfietsen – Molignée

De ideale activiteit tijdens een zonnige vakantie is zonder twijfel een tochtje met een spoorfiets. Je kunt dit zowel in Molignée als in Kapellen doen. In Molignée kan je onderweg een stop maken om er de aanwezige brouwerij te bezoeken.

In Kapellen kan je fietsen ‘In het spoor van de militairen’ en op een spoorlijn die loopt van Kapellen naar Brasschaat en terug om precies te zijn. Je passeert hier langs natuurgebied De Uitlegger en over de befaamde Antitankgracht, die tussen de twee wereldoorlogen werd aangelegd. Een tussenstop maken is mogelijk in Perron Noord.

Info:

SPOORFIETSEN

Rue de la Molignée 116 - 5537 Warnant

http://draisines.ovh/index.php/nl/home-nl

 

5. Grotbiken – Valkenburg

In Valkenburg kun je, onder leiding van een ervaren gids, een anderhalf uur gaan fietsen in het grootste ondergrondse gangenstelsel van de zachtgele mergelgrotten.

Hier ga je op een fietstocht van tussen de 8 en 10 kilometer op zoek naar de verborgen schatten van de geheimzinnige Sibbergroeve. Dit enkel met behulp van een helm, een lampje en een grotbike waarbij je de groep steeds dieper de onderaardse wereld van de mergelgrotten in volgt.

Info:

MERGELGROTTEN VALKENBURG

https://grottenvanvalkenburg.nl

 

Mee naar Nooitgedachtland

Nooitgedachtland

Auteur Vanessa Sanders bezorgt je in 'Nooitgedachtland' oneindig veel inspiratie voor uitstapjes binnen de Benelux.

Iets gaan drinken in een kattencafé? Gaan picknicken tussen de schapen? Toch liever een Willy Wonka-wandeling? Of is je kind een waterrat en zegt varen met een vlot je meer?

Alle uitstapjes zijn geschikt voor kinderen én ouders ;-). Een korte activiteit of met een hapje en overnachting erbij? Alles komt aan bod!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes