waterpretpark

5 leuke wateruitstappen met de kids

10/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Warm, warmer, warmst! Dan zit je nergens beter dan bij, op of in het water. Trek er met de kinderen op uit voor een dagje vol waterplezier. 5 uitstapjes waarna je thuiskomt met een nat pak.

1. Waterpark Aquapark Jump – Sint-Niklaas

Het recreatiepark De Ster in Sint-Niklaas heeft er sinds kort het amusante en unieke waterpretpark Aquapark Jump bij. Je betaalt je ticketje (toegang 1 uur), kinderen krijgen een zwemvest en de pret kan beginnen. Je klimt over obstakels, maakt sprongen in de diepte en je evenwicht bewaren lijkt de grootste uitdaging. Hier kun je weer even kind zijn (en die beginnende reuma vergeten). Combineer je bezoek aan het waterpark bovendien met een dagje recreatiepark. Naast het waterpretpark zijn er nog verschillende activiteiten – zoals bootje varen op het water en spelen op waterglijbanen – op het domein die de moeite waard zijn om te doen.

Info:

AQUAPARK JUMP

Lange Rekstraat 30 - 9100 Sint-Niklaas

www.aquaparkjump.be

2. Kanovaren op de Nete – Herentals

Geen zon, zee en strand maar wel water, bos en groen? Dat krijg je als je de Nete afvaart met een kano. Eens vertrokken, kom je terecht in een wereld van rust waarin alleen libellen, kikkers en waterlelies je vergezellen. Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden en prachtig om te doen als de zon schijnt. De kano zelf is verrassend makkelijk te besturen. In het midden van de tocht kun je ook aanmeren aan de oever, waar je iets kunt gaan drinken op de aanwezige dierenboerderij. Voorzie iedereen daarbovenop nog van een goed humeur en een picknick, en dan heb je de ideale ingrediënten voor een fijne gezinsmiddag.

Info:

DE WATERRAL

Nederrij 26 -2200 Herentals

www.dewaterral.be

 

3. Waterpretpark Tikibad – Wassenaar (NL)

Tikibad is een topper als het op waterparken aankomt. Met 21 verschillende glijbanen, een Playa-waterpark voor de kleintjes en een buitenwaterpark ontbreekt het dit aquapark niet aan veelzijdigheid. Dus zowel de durfal als de kleinsten onder ons als de voorzichtige volwassene komen hier aan hun trekken. Het meest indrukwekkendst vonden wij de Cycloon: een glijbaan die uitmondt in een trechter waar je in rondtolt voor je in het water valt. Combineer dit zeker ook met het aangrenzend pretpark Duinrell.

Info:

TIKIBAD

Duinrell 1 - 2242 JP Wassenaar

www.duinrell.nl/tikibad

 

4. Varen op een vlot – Gent

Gent ontdekken op het water op een iets andere manier dan je gewend bent? Dat kan met de vlotten van Vlot Gent. Aangedreven met fluisterstille elektromotoren, die enkel op basis van zonne- en windenergie worden voortgestuwd, kun je hier een keuze maken uit een loungemodel met zitzakken en tuinstoelen of een salonmodel met stijlvolle tafels en stoelen. Je hebt geen vaarbewijs nodig om het vlot te mogen bedienen en het enige dat je moet afspreken, is wie de picknick meeneemt.

Info:

VLOT GENT

Keizerpark- 9000 Gent

www.vlotgent.be

 

5. Zeil- en windsurfinitiatie – Mechelen

Op zoek naar een originele wateractiviteit? Kies dan voor een initiatie zeilen bij Pelican, waar je leert zeilen in de schattigste bootjes ooit, die net in de was gekrompen lijken te zijn! De lessen starten met het leren kennen van de boot, het bekijken van de verschillende onderdelen en functies van de zeilboot om daarna het materiaal te leren optuigen en heen en weer te leren varen en draaien. Naast zeillessen kun je hier ook intekenen voor windsurflessen voor kindjes of volwassenen.

Info:

PELICAN

Domein De Nekker - 2800 Mechelen

https://pelican.be/lessen

 

Mee naar Nooitgedachtland

Nooitgedachtland

Auteur Vanessa Sanders bezorgt je in 'Nooitgedachtland' oneindig veel inspiratie voor uitstapjes binnen de Benelux. Iets gaan drinken in een kattencafé?

Gaan picknicken tussen de schapen? Toch liever een Willy Wonka-wandeling? Of is je kind een waterrat en zegt varen met een vlot je meer? Alle uitstapjes zijn geschikt voor kinderen én ouders ;-). Een korte activiteit of met een hapje en overnachting erbij? Alles komt aan bod!

 

  Bestsellers

  cover ouders komen van mars

  Ouders komen van Mars

  € 21.99
  mok legendaddy

  Koffiemok | legendaddy

  € 16.95
  sweater marvellous metie

  Sweater | Marvellous metie

  € 44.99

  Meilleures ventes