Trollenbos De Schorre Boom

5 plezante wandelingen met kinderen

23/07/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Moeten we echt wandeleeeuun …? Is het nog veeeeer? Een wandeltocht wordt niet altijd op veel enthousiasme onthaald door de kleinsten onder ons. Maar dan heb je déze wandelingen nog niet gedaan! Super leuk wandelen. Ja, echt waar, kindjes.

1. Klankenbos – Neerpelt

Houd je van wandelen? En van kunst? Ja? Dan moet je naar Neerpelt, want daar maakten ze een mix van de twee, wat resulteerde in het Klankbos. Dus terwijl je verse lucht inademt, de gsm laat voor wat ie is en praat met elkaar, kun je als surplus ook nog eens op verschillende stopplaatsen genieten van allerlei sprookjesachtige kunstinstallaties. Van bomen die reageren op muziek over bibberende dozen tot een stoel die je hele lichaam doet trillen tot een geluiddichte kist. Magisch!

Info:

KLANKENBOS

Toekomstlaan 5B - 3910 Pelt

www.klankenbos.be

 

2. Trollenwandeling De Schorre – Boom

In de bossen van De Schorre kun je te voet op zoek gaan naar zeven uit hout gerecycleerde trollen en hun magische toren, gemaakt door Thomas Dambo, een Deense kunstenaar. Ondanks het feit dat ze gigantisch zijn, met een hoogte die varieert tussen 7 en 18 meter, zijn sommige trollen erg goed verstopt. Houd je dus van wat folklore en magische werelden, dan is dit een must-do. Oh ja, en je hebt hier ook het allerschattigste picknickplekje aan het water.

Info:

DE SCHORRE

Schommelei 1 bus 1 - 2850 Boom

www.deschorre.be

 

3. Ninglinspo – Aywaille

De Ninglinspo-wandeling wordt door sommige websites omschreven als de mooiste wandeling van de Ardennen. En a hoor, deze wandeling is alles wat de websites beloven. Onderweg kom je natuurlijke glijbanen met bijbehorend zwempoeltje, bruggen over het water, klimpartijen en watervalletjes tegen. Bovendien zijn de rotsformaties die je te zien krijgt bloedmooi. Enthousiastelingen doen de wandeling grotendeels wadend door de rivier, maar je kunt ook makkelijk gebruikmaken van de paden naast de rivier. In totaal wandel je, met kind, een viertal uur, maar deze vliegen voorbij. Zeker als je onderweg ook even stopt voor een picknick.

Info:

NINGLINSPO

Sedoz - 4920 Aywaille

www.ardennes-etape.be/experience/news/wandeling-van-de-ninglinspo

 

4. Wandeling De Betovering – Brussel

Het concept van dit park is origineel en ongekend in zijn soort. Bij aankomst wacht een ridder je op die je op queeste stuurt met een kaart, een spannend verhaal en een rugzak vol materiaal. Een avontuurlijke zoektocht waarbij je heksen passeert die je een worm laten eten, tovenaars en ridders ontmoet, speeltuinen tegenkomt… en het mooiste picknickplekje dat je ooit in je leven zag, krijg je er zomaar even bij! Wij waren in elk geval betoverd, nu jullie nog.

Info:

DE BETOVERING

Trassersweg 420 - 1120 Brussel

https://sortilege.be/nl

TIP! In de buurt van deze locatie kun je een tocht maken met de waterbus (www.waterbus.eu) of heerlijk brunchen in De Kruitfabriek.

 

5. Wandelen op klompen – Laakdal

Wil je eens een origineel alternatief voor een blotevoetenpad? Ga dan voor het klompenbelevingspad in Laakdal. Hier kun je immers proefondervindelijk ervaren hoe het is om op de klompen van weleer te lopen. Nadat je de klompen hebt ontleend, trek je het bos in om ze uit te testen op verschillende ondergronden en obstakels. Educatief .n leuk: breek nou m’n klomp!

Info:

KLOMPENBELEVINGSPAD

Hoeve Den Eik 3 - 2431 Laakdal

www.klompenmuseum.be/klompenbelevingspad.html

 

Mee naar Nooitgedachtland

Nooitgedachtland

Auteur Vanessa Sanders bezorgt je in 'Nooitgedachtland' oneindig veel inspiratie voor uitstapjes binnen de Benelux.

Iets gaan drinken in een kattencafé? Gaan picknicken tussen de schapen? Toch liever een Willy Wonka-wandeling? Of is je kind een waterrat en zegt varen met een vlot je meer? Alle uitstapjes zijn geschikt voor kinderen én ouders ;-).

Een korte activiteit of met een hapje en overnachting erbij? Alles komt aan bod!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes