Kind geeft eekhoorn eten

5 beestige activiteiten met kinderen

15/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Is jouw kind een ongelooflijke dierenvriend? Dan is een uitstapje naar of met dieren een aanrader. Wandelen, knuffelen, spotten … een aantal ideetjes voor leuke activiteiten waarin dieren de hoofdrol spelen.

1. Wandelen met de alpaca – De Haan

Wandelen met een hond is zo last year. Dus ga gerust eens wandelen met een alpaca. Na een korte uitleg over het gedrag van de alpaca’s en de do’s-and-don’ts, vertrek je met je nieuwe vriendjes om een wandeling van een tweetal uur te maken door het bos, de duinen en op het strand. Tijdens deze wandeling kom je heel wat te weten over de berglama, maar daarnaast geraak je tijdens de tocht ook vooral echt verknocht aan de diertjes zelf. Rustgevend en bijzonder!

Info:

HOF TER MEULEN

Ter Bieststraat 7 - 8421 De Haan

https://hoftermeulen.be/alpacas

TIP: is je kindje echt verzot op alpaca's? Ook in Kaulille vind je een alpacaboerderij, waar je naast een alpacawandeling ook een alpacagilitytour kan doen.

Zin in een variatie op het thema? Dan kan je ook wandelen met de ezel! Je beseft pas van waar de uitspraak ‘zo koppig als een ezel’ komt als je eens een wandeling maakt met eentje. Jij wandelt immers niet met de ezel, de ezel wandelt met jou. En dat maakt het net zo bijzonder, want deze koppigaard bepaalt naast het te volgen tempo ook alle stops, oftewel die plekken waar ze even willen eten of rusten. Als je niet even stopt, krijg je ze ook niet meer verder. Extra surplus? Kleine kindjes kunnen meerijden op de rug van de ezel. En laat dat nu net iets zijn dat je ook niet alle dagen doet, hé?

Info:

EZELWANDELING

Over 't Waterstraat 70 -3900 Pelt

https://ezelwandeling.be

TIP: je kan deze wandeling reserveren met een picknick. Lekker gemakkelijk, want zo hoef jij helemaal niets te voorzien.

 

2. Koeknuffelen – Ravels

Een dagje koeknuffelen? Die kans krijg je niet al te vaak. Of je kindje(s), want voor hen zal het waarschijnlijk nog net dat tikje specialer zijn! Na de ontvangst en het omkleden ga je naar de stal, waar boer Ben je het reilen en zeilen van zijn melkveebedrijf uit de doeken doet. Je bezoekt de pasgeboren kalfjes, knuffelt met de iets grotere kalfjes en dan ga je, na een koffiepauze en een stop aan de melkrobot, over tot het grote werk: het knuffelen met de volwassen koeien. Leuk!

Info:

KOEKNUFFEL

Aarle 92 - 2380 Ravels

www.koeknuffel.be

 

3. Een eerste vis vangen – Hotton

Heb je kleintjes die willen leren vissen? Dan kan je bij Rivéo in Hotton het dagprogramma ‘De eerste vis’ voor gezinnen boeken. Starten doe je met een bezoekje aan het aanwezige aquarium, zodat je alle vissen in de nabijgelegen rivieren leert kennen. Hierna ga je, gewapend met emmers, laarzen, netten en bakken, in de rivier op zoek naar waterdiertjes om te bepalen hoe zuiver het water is om ten slotte, na een middagpauze, aan de slag te gaan als beginnende vissers. Je krijgt uitleg over hoe je met een hengel moet werken, hoe je de worm aan het haakje bevestigt en hoe je de vissen kan lokken. En zo heb je binnen de kortste keren beet en volgt de ene vis na de andere.

Info:

RIVÉO

Hoogstraat 4 - 6990 Hotton

www.riveo.be

 

4. Zeehondensafari – Pieterburen (NL)

Ben je lekker aan het uitwaaien aan de Nederlandse wadden en ben je toevallig ook een echte dierenliefhebber, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Zeehondencentrum Pieterburen. Je leert hier niet enkel bij over zeehonden en de verzorging ervan, ook kan je met je eigen ogen zien welke verschillende stadia een opgevangen zeehond doorloopt voor hij terugkeert naar zee. Maar dat is niet alles, want je kunt ook deelnemen aan een heuse zeehondensafari in combinatie met een wadlooptocht of een vrijlating van een zeehond. Plezierig, leerzaam en ontroerend!

Info:

ZEEHONDENCENTRUM PIETERBUREN

Hoofdstraat 94a - 9968 AG Pieterburen – Nederland

www.zeehondencentrum.nl

TIP: spot je graag wild, maar niet in het buitenland? Dan kun je ook gerust Het Zwin bezoeken, waar je allerlei soorten vogels kan spotten.

 

5. Eekhoorns eten geven – Breda (NL)

De Evenaar is een exotisch tuincentrum/beleveniswinkel waar je even de echte wereld lijkt te vergeten. Nog bijzonderder is dat hier verschillende soorten eekhoorns huizen die je zelf mag voeren (met het daartoe voorziene voedsel uiteraard). Een leuke en leerzame uitstap voor jong en oud! Je spendeert hier zeker twee uur.

Info:

DE EVENAAR

Bredaseweg 287 - 4872 LA Etten-Leur - Nederland

www.evenaar.com

 

Mee naar Nooitgedachtland

Nooitgedachtland

Auteur Vanessa Sanders bezorgt je in 'Nooitgedachtland' oneindig veel inspiratie voor uitstapjes binnen de Benelux.

Iets gaan drinken in een kattencafé? Gaan picknicken tussen de schapen? Toch liever een Willy Wonka-wandeling? Of is je kind een waterrat en zegt varen met een vlot je meer? Alle uitstapjes zijn geschikt voor kinderen én ouders ;-). Een korte activiteit of met een hapje en overnachting erbij? Alles komt aan bod!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes