3041fi.jpg

13 fenomenen die zich alleen in de zomervakantie voordoen

2/07/2024

We zitten alweer bijna aan de helft van de zomervakantie, ongelooflijk maar waar. We kijken met gemengde gevoelens naar het einde van de vakantie, want voor je het weet zit je weer in die dagelijkse sleur... Weg zalig relax zomers regime! Maar er zitten zo wel een paar andere kanten aan dat zomerse regime ... :-)

13 zomervakantiefenomenen

 1. Je huis ligt er nu voltijds chaotisch bij. Een beetje loombandjes hier, een beetje plasticine daar, schoenen en kleren overal ... In elk geval: een BOM van speelgoed en andere stuff is in huis ontploft.
   
 2. O ja, en als het mooi weer is, is ook de tuin in een slagveld veranderd. Het zand ligt al lang niet meer IN de zandbak, nee, dat ligt gewoon op het terras. Op de terrastafel. In kleine hoopjes rond je auto. In je auto. In huis. Overal.
   
 3. In het verlengde van die chaos vind je natuurlijk ook niets meer terug. Je huis is je huis niet meer, neen, het is de versterkte burcht van je kinderen geworden. Ze hebben de halve keukenraad ingelijfd voor hun kamp, hun keuken of één of ander prutproject en vóór september geven ze zich niét over.
   
 4. Je hersens lijken nu nog minder dan anders te willen antwoorden op je vragen. Meer zelfs, het lijkt er sterk op dat ze gewoon zelf op vakantie zijn. Ergens lekker ver weg (waarschijnlijk op een plek zonder zand).
   
 5. Je valt tegen 20 uur in slaap in de zetel. Met je ogen open.
   
 6. Je weet nu helemaal niet meer of je je haar al één of twee keer gewassen hebt. Dus was je het nog maar eens. En dan nog maar eens. You never know.
   
 7. Je vraagt je rond 9.30 uur af of het al niet stilaan tijd wordt om te aperitieven. Want de dag is dan toch al bijna halfweg…
   
 8. Kleren zijn niet meer belangrijk. In de zin dat je er wel draagt natuurlijk, maar toch overweeg je meer en meer om gewoon een vuilzak aan te trekken. Dat dekt evenveel af, je kunt er zo veel vlekken op (laten) maken als je wilt en het zit ook nog eens gemakkelijk… Alleen jammer van dat plastieken gevoel.
   
 9. Het wordt steeds moeilijker om volwassen conversaties te voeren, tenzij het informatieve uitwisselingen zijn met andere ouders over de laatste nieuwe van Dora of Piet Piraat. Of over Plopsaland. Dat is dan weer iets anders.
   
 10. De heruitzendingen van Friends worden het hoogtepunt van je dag. Want tegen dan is alles opgeruimd en zit je in de zetel. En kun je dus met je ogen open in slaap vallen.
   
 11. Je partner kijkt, nog meer dan anders, met een meewarige blik naar je als hij thuiskomt. Omdat je, sorry voor de herhaling, nog meer dan anders wartaal uitslaat en doordraaft over één of andere speeltent van de kinderen die tijdens het opruimen niet meer in het tuinhuis geraakte. En die je dan maar hebt kapot gemaakt. Per ongeluk weliswaar, maar toch. Tussen haakjes, het gaat hier om het gemakkelijkste inklapbare tentding ter wereld, de openklapbare tent voor dummies/mama’s zonder enig ruimtelijk of technisch inzicht, maar soit.
   
 12. Het fenomeen ‘blik op oneindig’ treedt nu stilaan elk uur van de dag op. Tussendoor mompel je iets onverstaanbaars tegen de kinderen of je partner, waarop je soms wat verontruste of vragende blikken terugkrijgt. Na een tijdje laten ook zij het gewoon los en laten ze je rustig wauwelen tot je ’s avonds weer rustig in je bed kunt kruipen.
   
 13. Trouwens, over loslaten gesproken, de Disney-hit Laat het los uit Frozen wordt je persoonlijke lijflied. ‘Let it go-oooo!!!’. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes